How can you just leave me standing
Alone in a world that’s so cold?
Maybe I’m just too demanding
Maybe I’m just like my father: too bold
Maybe you’re just like my mother
She’s never satisfied
Why do we scream at each other?
This is what it sounds like
When doves cry

Prince

Scheiden-doet-(verb)lijden Reading

Voor de snelle lezer, in het kort:

Liefdesverdriet is voor gevoelige mensen een heftig rouwproces, ook al leeft de ex-partner nog. Bij een scheiding is er naast alle emotionele pijn, ook nog eens juridische, financiële en materiële onrust. Er kan een nare strijd worden gevoerd tussen de twee partners, ex-partners of toekomstige ex-partners. Maar een scheiding kan ook het begin zijn van een nieuw leven. Scheiden doet lijden of juist verblijden; soms ook allebei tegelijk.

In een Scheiden-doet-(verb)lijden Reading kan ik de diepere drijfveren van jou en jouw (ex-)partner readen, als daarvoor (energetische) toestemming is. Ook kunnen zogeheten energetische contracten tussen jullie worden geread.

De nadruk van de Scheiden-doet-(verb)lijden Reading ligt op jou.

Ben jij echt klaar met de relatie of zit je er nog aan vast? Wat voel jij? Wat wil jij? Welke andere emoties, gedachten en overtuigingen zijn er bij jou aangeraakt door de (grote) problemen in jullie relatie? Hoe zit het met jouw humor en relativeringsvermogen? Waar is jouw innerlijke kracht?

Praktische informatie

1 uur + 15 minuten
€ 85,-
Online
Direct boeken

Liefdesverdriet en (v)echtscheiden

Een liefdesrelatie die stopt, is een heftig, meestal emotioneel iets. Liefdesverdriet is voor gevoelige mensen een pijnlijk rouwproces, ook al leeft de ex-partner nog. Als het stoppen van de liefdesrelatie behalve alle emotionele pijn ook nog eens juridische, financiële en materiële onrust als gevolg heeft, dan zit je dus in een scheiding.

In Nederland ontkom je bij een scheiding als echtgenoten maar ook als geregistreerd partners niet aan de inschakeling van een advocaat. Hebben jullie minderjarige kinderen, dan zijn jullie zelfs verplicht om de scheiding aan de rechter voor te leggen.

Een scheiding gaat verreweg de meeste mensen emotioneel niet in de koude kleren zitten. Er kan sprake zijn van gevoelens van verlies en van een nare strijd tussen de (ex-)partners. Het woord vechtscheiding werd er zelfs voor uitgevonden.

Maar een scheiding kan ook het begin zijn van een nieuw leven, door te breken met het oude. Scheiden doet lijden of juist verblijden; soms ook allebei tegelijk.

Scheiden doet lijden of juist verblijden. Soms ook allebei tegelijk

De emoties die je voelt, hangen natuurlijk ook af van hoe de scheiding is ingezet en hoe deze verder verloopt.

Wat zijn de diepere drijfveren van jou en jouw (ex-)
partner?

In een Scheiden-doet-(verb)lijden Reading read ik de diepere drijfveren van jou en jouw partner, ex-partner of toekomstige ex-partner. Mits er natuurlijk energetisch toestemming is van het Wezen van de ander om zijn of haar verhaal ook te mogen readen (hierover kun je elders op deze webpage meer lezen, bijvoorbeeld bij Wat is een Online Reading niet?

De nadruk van de Reading ligt op jou. Wat voel jij? Wat wil jij? Ben jij echt klaar met de relatie of zit je er nog aan vast? En welke andere emoties, gedachten en overtuigingen zijn er bij jou aangeraakt door de (grote) problemen in jullie relatie?

Tijdens een Scheiden-doet-(verb)lijden Reading wordt er gekeken naar de drijfveren om (toch nog) bij elkaar te blijven, of – samen of alleen – te besluiten dat de liefdesrelatie stopt.

Hieronder vallen natuurlijk ook spirituele drijfveren. Ook kunnen er in een Scheiden-doet-(verb)lijden Reading zogeheten energetische contracten aan de orde komen.

Een energetisch contract bestaat uit afspraken die op zielsniveau zijn gemaakt tussen jou en jouw (ex-)partner. Dat kan tijdens dit leven zijn, of zelfs al tijdens een (vermoedelijk) vorig leven waarin jullie paden elkaar eerder kruisten. Het gaat vrij vaak om afspraken waarvan je je nu niet meer bewust bent dat je deze ooit hebt gemaakt.

Een energetisch contract bestaat uit afspraken die ooit op zielsniveau zijn gemaakt tussen twee geliefden of ex-geliefden

Welke andere dingen kunnen er worden geread?

Behalve op de drijfveren van jou en jouw (ex-)partner en op energetische contracten tussen jullie beiden, kan ik tijdens de Scheiden-doet-(verb)lijden Reading de blik van het readen ook richten op:

 • Wat zijn de oorzaken dat één of twee personen in de relatie niet meer verder wil/willen? Wanneer en hoe zijn jullie uit elkaar gegroeid?
 • Welke emoties spelen er bij jullie beiden?
 • Welke gedachtes, oordelen en overtuigingen spelen er bij jullie beiden?
 • Welke koorden zijn er tussen de chakra’s (energiecentra) van beide (ex-)geliefden?
 • Is er nog liefde tussen jou en de ander? Is er voldoende liefde of waardering om – enige vorm van – contact te houden in de toekomst? Of lijkt het op dit moment beter voor jou om dat niet te doen? (waarbij de beslissing hierover uiteraard helemaal bij jou blijft)
 • Wat zijn de belangrijkste financiële en materiële gevolgen van het (bijna) uit elkaar gaan voor beide ex-partners?
 • Hoe vind jij tijdens en na het uit elkaar gaan een evenwicht tussen aan de ene kant empathie naar je (ex-)partner toe, en aan de andere kant het opkomen voor jouw eigen belang?
 • Als er kinderen uit jullie relatie zijn voortgekomen: hoe beleven zij de scheiding? Waar kunnen jullie als ex-partners op letten in de toekomst?
 • Hoe zit het met de rol van andere familieleden? En met de rol van vriend(inn)en van beide ex-partners?
 • Hoe kunnen jij en jouw ex-geliefde er in slagen om op een normale manier te blijven communiceren?
 • Wat is jouw grootste valkuil in de afwikkeling van de scheiding?
 • Hoe staat het met jouw innerlijke kracht?
 • Lach je nog wel eens? Dans je nog wel eens? Zing of fluit je nog wel eens? Of is er sinds de aankondiging van de scheiding alleen maar ellende? Ik kan kijken naar jouw humor en je relativeringsvermogen, eventueel ook op basis van het Medicijnwiel (meer info: Medicijnwiel en Akasha Reading).
Boek direct jouw Scheiden-doet-(verb)lijden Reading!
Open de agenda

Verwante Readings

Een Online Scheiden-doet-(verb)lijden Reading, heeft overeenkomsten met een Relatie Reading en kan ook elementen bevatten van een Ouder en Kind Reading. Het verschil is dat een Scheiden-doet-(verb)lijden Reading specifiek ingaat op de emotionele, mentale, spirituele en praktische dingen rondom een scheiding of relatiebreuk.

Zoals voor alle Readings geldt, kun je een Scheiden-doet-(verb)lijden Reading zowel online als op de Readingpraktijk ontvangen, al is er mijn agenda het meeste ruimte voor Online Readings.

YouTube video

Alanis Morissette – You Oughta Know

YouTube video

Leonard Cohen – So Long, Marianne

YouTube video

Amber Heard en Johnny Depp – Even Tot Hier

(uitzending 15-5-2022)

Boek hier jouw Scheiden-doet-(verb)lijden Reading

Selecteer de datum en tijd van jouw Online Reading hieronder

Wil je liever een Reading in mijn praktijk boeken? Klik dan hier.