“Partir c’est mourir un peu.”

Edmont Haraucourt, dichter

“It takes a lot of courage to release the familiar and seemingly secure. But there is no real security in what is no longer meaningful.”

Alan Cohen, schrijver

Verhuis-ik-of-blijf-ik? Reading

Voor de snelle lezer, in het kort:

Of je nu al hebt besloten om een grote verandering in jouw leven door te zetten, of nog over de beslissing twijfelt, in beide gevallen kan het een goed moment zijn voor een Online Reading.

Verhuizingen en emigraties lenen zich erg goed als thema voor een Reading, omdat er tijdens een moment van grote (bijna-)veranderingen extra veel gebeurt in je persoonlijke energie. Een valkuil bij een verhuizing of een emigratie is om alle financiële en regeldingen goed te organiseren, maar de “energetische” en emotionele voorbereidingen te vergeten.

Heftige en tegenstrijdige gevoelens en gedachtes die bij een verhuizing of emigratie optreden, waaronder die in jouw basisveiligheid (aarding), zijn heel verhelderend te readen tijdens een Verhuis-ik-of-blijf-ik? Reading.

Een Verhuis-ik-of-blijf-ik? Reading kan jou – en eventueel jouw partner en kinderen – ook helpen om de lastigere emoties bij een verhuizing of een emigratie te onderkennen en los te laten, zodat jij zoveel mogelijk kunt gaan genieten van het avontuur.

Praktische informatie

1 uur + 15 minuten
€ 85,-
Online
Direct boeken

De heftigheid van een verhuizing

Een moment van grote veranderingen in je leven, is een goed moment voor een Online Reading. Ook als je nog niet hebt besloten om een grote verandering door te zetten, maar over de beslissing twijfelt, of er tegenaan hikt, is het een goed moment om het proces waar je in zit door mij – of door een andere reader die je vertrouwt – te laten readen.

Verhuizingen en emigraties lenen zich dus erg goed als thema voor een (Online) Reading.

Laten we beginnen met verhuizingen. Een verhuizing roept vaak heftige en ook tegenstrijdige gevoelens en gedachten op. Gevoelens van onrust en onmacht kunnen optreden. En er kan zelfs regelrecht verdriet zijn en nostalgie naar de vroegere tijd in het oude huis. Of er zijn sombere gedachten over eenzaamheid en het verliezen van oude buren, kennissen, of misschien zelfs vrienden.

Zwaardere gedachtes en gevoelens kunnen niet alleen bij kinderen optreden, maar ook bij volwassenen. En huisdieren kunnen in de begintijd ook enorm van slag zijn door een verhuizing.

Tegelijkertijd kan een deel van jou, of van jouw Wezen, ook intens verlangen naar de verhuizing. Een aanstaande grote verandering kan je erg enthousiast maken. Het plezier van dingen afstoffen en overtollige balast afwerpen, om daarna op een nieuwe plek fris aan “een nieuw leven” te beginnen. De tegenstrijdige gevoelens en gedachtes die bij een (bijna-)verhuizing strijd met elkaar leveren, zijn heel verhelderend te readen in een Verhuis-ik-of-blijf-ik? Reading.

In een Verhuis-ik-of-blijf-ik? Reading zijn heftige en tegenstrijdige gevoelens en gedachtes veroorzaakt door een verhuizing of bijna-verhuizing heel verhelderend te readen.

Je kunt denken aan onrust, onmacht, verdriet, nostalgie, piekeren over eenzaamheid, maar ook aan enthousiasme, plezier en verlangen naar “een nieuw leven”

Waarom voelt verandering vaak zo eng?

De reden dat wij mensen verandering vaak eng vinden, is voor een deel biologisch. Mensen lijken op dieren. Een verhuizing is een verlating van je nestje of holletje en de meeste mensen en dieren zijn helemáál geen fan van dergelijke grootscheepse veranderingen! Verandering voelt in het begin eng voor Wezens met een lichaam. En verkassen naar een nieuwe plek maakt onzeker. Het kan zelfs gebeuren dat je je erg onveilig voelt voor, tijdens of net na de verhuizing. Je gaat er misschien slechter door slapen. Of je droomt veel meer. Of je gaat navoelen en nadenken over de vergankelijkheid van het leven.

Een verhuizing is een verlating van je nestje of holletje en de meeste mensen en dieren zijn helemáál geen fan van zulke grote veranderingen!

Heb je de beslissing nog niet genomen, maar zit je er op te broeden? Vaak is dat de alleronrustigste en allermoeilijkste periode…

Om een grote beslissing in jouw leven door te voeren die veel veranderingen met zich gaat meebrengen, is moed nodig. Over het belang van moed in het leven, zonder dat die moed al te onstuimig of roekeloos wordt, kun je ook lezen bij de Ik-zeg-mijn-baan-op-en-ga-iets-anders-doen Reading (je kunt daarvoor hier klikken: Ik-zeg-mijn-baan-op-en-ga-iets-anders-doen Reading).

Wat is aarding en hoe kan een aarding zich herstellen?

Het readen van jouw aarding, ook wel gronding genoemd, is een belangrijk element in een Verhuis-ik-of-blijf-ik? Reading. Je aarding is een soort van basisveiligheid. Vanuit je eerste chakra – een chakra is een energieveld, tijdens de Online Reading kan ik hier meer over uitleggen – maak je contact met de aarde, zodat je je lekker, krachtig en veilig in jouw lichaam voelt.

Jouw aarding kan een opdonder krijgen tijdens een verhuizing. Na verloop van tijd herstelt je aarding zich meestal vanzelf wel weer, maar een Reading (eventueel samen met een Healing, zie hieronder) kan dit proces versnellen en vergemakkelijken.

Jouw aarding (basisveiligheid) kan een klap krijgen tijdens een verhuizing. Een Reading, eventueel samen met een Healing, kan het herstelproces van jouw aarding versnellen en vergemakkelijken

Een Reading gecombineerd met een Healing geeft rust

De Verhuis-ik-of-blijf-ik? Reading kan, zoals alle Online Readings die ik aanbied, worden gecombineerd met een op jou afgestemde Healing, als jouw Wezen daar om vraagt. Dat geeft meestal veel meer rust. Je kunt hierover meer lezen bij Reading en Healing. Daarnaast kan het zijn dat ik je wat tips meegeef om de nieuwe woning te reinigen van oude energieën. Dat hoeft geen groot hocuspocus-circus te worden, maar wat eenvoudige meditatie- en visualisatietips kunnen helpen.

Voor jouzelf geldt dat jij dan kunt ontdekken hoe je op een prettige manier jouw energie kan meenemen naar de nieuwe woning, en kan achterlaten wat mag worden achtergelaten.

Copyright: Elja Diepenbrock, 2010 (all rights reserved)

Een Verhuis-ik-of-blijf-ik? Reading kan – zoals elke Online Reading – worden gecombineerd met een op jou afgestemde Healing. Dat geeft meestal rust

Boek direct jouw Verhuis-ik-of-blijf-ik? Reading!
Open de agenda

Emigratie: een extreme vorm van verhuizen

 

De heftigheid van een emigratie

Je zou kunnen zeggen dat een emigratie een extreme vorm van verhuizen is. Niet alleen is het een verhuizing over een veel grotere afstand; het is ook een verhuizing naar een ander land, met andere gewoontes, met een andere cultuur en vaak ook nog een andere taal.

En dan is er nog de rompslomp aan papieren en bureaucratie die geregeld moet worden om ergens anders opnieuw te kunnen beginnen. En om daar te kunnen overleven, want, tenzij je schatrijk bent, zul je je geld in het nieuwe land moeten gaan verdienen.

Ikzelf ben nu twee keer geëmigreerd en twee keer geremigreerd (tussen Spanje, Italië en Nederland; je kunt er meer over lezen bij Over Elja) en alle vier de keren was het een zeer pittig proces. In mijn hele lijf kon ik een groot enthousiasme en een bruisende passie en avontuurlijkheid voelen, maar ik kan me ook veel van de (emotionele) moeilijkheden en tegenvallers nog goed herinneren. En dit waren dan nog landen binnen Europa en ik sprak al een basisniveau van de taal toen ik emigreerde. Naar een land buiten Europa emigreren is zo mogelijk nog spannender.

Dus veel mensen in Nederland kijken naar het tv-programma “Ik vertrek” met een mengelmoes van bewondering en leedvermaak. Inderdaad moet je een emigratie goed voorbereiden. Tegelijkertijd is het mooi om ook ruimte te laten voor het spontane geluk en de pareltjes die op je weg kunnen komen.

Veel mensen in Nederland kijken naar het tv-programma “Ik vertrek” met een mengeling van leedvermaak en bewondering

 

“In mijn hele lijf kon ik een groot enthousiasme en een bruisende passie en avontuurlijkheid voelen, maar ik kan mij ook veel van de moeilijkheden en tegenvallers nog goed herinneren.”

Copyright: Elja Diepenbrock, 2014 (all rights reserved)

Energetische voorbereidingen

Bij een emigratie kan het een valkuil zijn om alle financiële en regeldingen goed te organiseren, maar de “energetische” voorbereidingen te vergeten. Het is goed om stil te staan bij de heimwee, de onzekerheid, de stress en soms ook de onveiligheid die bij een emigratie kunnen spelen. Bij kinderen én bij volwassenen.

Een valkuil is om alle financiële en regeldingen goed te organiseren, maar de “energetische” voorbereidingen te vergeten

Een Verhuis-ik-of-blijf-ik? Reading, specifiek gericht op jouw emigratie, kan jou voor, tijdens of na je emigratie helpen om de lastigere emoties te onderkennen – en waar mogelijk los te laten – en om zoveel mogelijk te gaan genieten van jouw of jullie avontuur.

Een Online Verhuis-ik-of-blijf-ik? Reading kan jou helpen om de lastigere emoties bij een emigratie te onderkennen en los te laten

YouTube video

Ilse Weber – Emigrantenlied / The Emigrant Song

YouTube video

Lucifer – House For Sale

Boek hier jouw Verhuis-ik-of-blijf-ik? Reading

Selecteer de datum en tijd van jouw Online Reading hieronder

Wil je liever een Reading in mijn praktijk boeken? Klik dan hier.