“Sex is one of the nine reasons for reincarnation. The other eight are unimportant.”

Henry Miller, schrijver

“Make love, not war.”

Vredesactivisten in Californië, 1965

Sexualiteit en Sensualiteit Reading

Voor de snelle lezer, in het kort:

Sex zou iets leuks moeten zijn. Sexualiteit en sensualiteit zijn slechts uitdrukkingen van de natuurlijke menselijke levenskracht. Toch spelen er bij heel veel mensen negatieve overtuigingen en oordelen op sexualiteit en sensualiteit.

Als kinderen worden we volgestopt met sexuele schaamte door mensen in onze omgeving. Ben je toevallig sexueel anders geaard dan de meeste andere mensen, dan krijg je extra te maken met negatieve oordelen.

Expliciete boodschappen op sociale media, het internet, in advertenties en tv-programma’s bieden wel (veel) ruimte voor sexualiteit en sensualiteit, maar op een niet-spontane manier. Er ligt zoveel nadruk op uiterlijk, dat vrouwen en mannen, meisjes en jongens, transgenders en non-binaire mensen, zich continu beoordeeld voelen.

In een Sexualiteit en Sensualiteit Reading kan ik voor jou readen welke potenties, uitdagingen, blokkades en eventueel trauma’s er bij jou spelen op jouw sexualiteit en sensualiteit.

Daarbij bepalen jouw persoon en jouw Wezen wat er precies mag worden geread. Er wordt nooit verder of diepgravender geread door mij, dan dat waar jij aan toe bent op het moment van de Reading.

Praktische informatie

1 uur + 15 minuten
€ 85,-
Online
Direct boeken

Negatieve overtuigingen op sexualiteit en sensualiteit

Sex zou iets leuks moeten zijn, maar de praktijk is vaak anders. Heel veel mensen hebben last van behoorlijk negatieve overtuigingen en oordelen op hun sexualiteit en hun sensualiteit. Dit terwijl sexualiteit en sensualiteit eigenlijk alleen maar uitdrukkingen zijn van de natuurlijke menselijke levenskracht. Als sexualiteit en sexuele aantrekkingskracht niet zouden bestaan, dan zou de mens ook niet bestaan. Dat weten we allemaal.

Sexualiteit en sensualiteit zijn uitdrukkingen van de natuurlijke menselijke levenskracht. Zouden sexualiteit en sexuele aantrekkingskracht niet bestaan, dan zou ook de mens niet bestaan

Niettemin worden we als kinderen, in bijna alle culturen, volgestopt met schaamte door onze ouders, grootouders, broers en zussen, onderwijzers, klasgenootjes. In kunstopleidingen merk je hoe lastig het is voor acteurs, zangers, cabaretiers en dansers (M/V) om later in hun leven dan die schaamte weer te overwinnen. Maar als dat lukt – zonder Me Too-taferelen of ander grensoverschrijdend gedrag – is het heel bevrijdend.

Als kinderen worden we volgegoten met schaamte op sexualiteit en sensualiteit. Deze schaamte later overwinnen is niet makkelijk, maar als het lukt, is het heel bevrijdend

Aan de andere kant leggen expliciete boodschappen op sociale media, het internet, in advertenties en tv-programma’s zoveel nadruk op uiterlijk, dat vrouwen en mannen, meisjes en jongens, transgenders en non-binaire mensen, zich continu beoordeeld voelen. Op basis van standaarden die onhaalbaar zijn en normen die helemaal niet bij iedere persoon passen. Dan is er dus wel ruimte voor sexualiteit en sensualiteit, met een overmatige focus erop zelfs, maar is het niet spontaan en ongedwongen meer.

Als je toevallig sexueel anders geaard of georiënteerd bent dan de meeste andere mensen, dan krijg je vroeg of laat extra te maken met negatieve oordelen die er nog steeds zijn. Ben je gay, dan heb je het in veel landen loodzwaar. Wist je dat in bijna 70 landen het beleven van homosexualiteit strafbaar is? En dat in sommige landen zelfs de doodstraf wordt opgelegd??!!

Ook in landen waar het niet strafbaar is, hebben homosexuele mensen in meerdere of in mindere mate last van pesterijen. Of moeten ze zich verantwoorden voor dingen waarvoor heterosexuele mensen dat niet hoeven. Heterosexuelen hoeven nooit “uit de kast” te komen, bijvoorbeeld.

Heterosexuele mensen hoeven nooit “uit de kast” te komen; homosexuele mensen wel. Als je toevallig sexueel anders georiënteerd bent dan de meeste mensen, dan krijg je vroeg of laat extra te maken met negatieve oordelen

Potenties, uitdagingen, blokkades en trauma’s op sexualiteit en sensualiteit

Als er toestemming is van jouw persoon en van jouw Wezen, kan ik readen welke potenties, uitdagingen, blokkades en eventueel trauma’s er bij jou spelen op je sexualiteit en sensualiteit.

En hoe je jouw sexualiteit en sensualiteit (en creativiteit, zie hieronder) op jouw unieke manier het liefst zou willen gaan vormgeven.

Ik kan voor jou readen welke potenties, uitdagingen, blokkades en eventueel trauma’s er bij jou spelen op jouw sexualiteit en sensualiteit, als er toestemming is van jouw persoon en van jouw Wezen

Een Sexualiteit en Sensualiteit Reading door mij over jou kan heel specifiek zijn of juist relatief algemeen; dat hangt ervan af wat voor jouw persoon en jouw Wezen op dit moment het meest comfortabel is.

Een blokkade kan extra groot zijn als je een gebeurtenis hebt meegemaakt die je als traumatisch hebt ervaren. Dat kan een grote of een kleine gebeurtenis zijn; het gaat er om wat de impact op jou is geweest. Als er uitgebreidere informatie nodig is, kan ik ook in een Trauma Reading voor je readen waar een trauma vandaan komt en hoe je dit trauma kunt (beginnen te) hanteren.

Daarnaast is het in een Mannelijke en Vrouwelijke Energie Reading mogelijk om specifiek voor jou te readen wat je kunt doen om meer in verzoening te komen met jouw eigen mannelijke en vrouwelijke energie. Bij een Sexualiteit en Sensualiteit Reading kan ook naar de potentie van deze twee energieën worden gekeken, maar dan ligt de focus meer op de sexuele en sensuele aspecten ervan.

Misschien nog goed om aan te geven dat jouw persoon en jouw Wezen bepalen wat er precies mag worden geread. Dus er wordt nooit verder of diepgravender geread door mij, dan dat waar jij aan toe bent, op dit moment.

Jouw persoon en jouw Wezen bepalen wat er mag worden geread. Er wordt nooit verder of diepgravender geread door mij, dan dat waar jij aan toe bent op het moment van de Reading

Sexualiteit en sensualiteit: een bron van creativiteit

Als het goed is, is sex een bron van genot en plezier tussen mensen die er voor gekozen hebben om intens samen te zijn. Sexualiteit is ook een creërende energie. In letterlijke zin zorgt sex ervoor dat het leven wordt doorgegeven. Door het samenkomen van een man en een vrouw wordt dan een nieuw leven gecreëerd.

Sexualiteit kan ook gaan over een ander soort creatie: het scheppen van ideeën, plannen, kunstuitingen, producten. Sexualiteit en sensualiteit zijn dus ook een bron van aardse creativiteit. Je kunt dus ook een kijkje nemen bij een andere Online Reading die ik aanbied: de Creativiteit Reading.

Boek direct jouw Sexualiteit en Sensualiteit Reading!
Open de agenda
YouTube video

Giuseppe di Stefano – Come e bello far l’amore quanno è sera

YouTube video

Tina Turner en Robert Cray – A Change Is Gonna Come

(The Queen of Rock op 0:14, the Strong Persuader op 3:30

en beiden gaan los vanaf 4:35)

Boek hier jouw Sexualiteit en Sensualiteit Reading

Selecteer de datum en tijd van jouw Online Reading hieronder

Wil je liever een Reading in mijn praktijk boeken? Klik dan hier.