Tarieven en informatie

“It is health that is real wealth, not pieces of gold and silver.”

Mahatma Gandhi, politicus en spiritueel leider

 

Tarieven en informatie

De tarieven van een Online Reading worden hieronder vermeld. Ook andere voorwaarden, tips en nuttige informatie kun je op of via deze webpagina vinden.

De tarieven van een Reading die in de Readingpraktijk plaatsvindt, zijn hetzelfde als de tarieven van een Online Reading, maar in de digitale agenda is het meeste ruimte voor het reserveren van Online Readings.

Bij deze tarieven is een Healing inbegrepen, indien tijdens de sessie blijkt dat het wenselijk is om een Healing nodig te ontvangen. De readee (= degene die de Reading ontvangt) hoeft niet van te voren aan te geven of hij/zij ook een Healing wenst te ontvangen, dat kan dus ook tijdens de Reading zelf duidelijk worden.

Doordat er gebruik wordt gemaakt van de Kleine Ondernemersregeling is er geen BTW van toepassing.

Bekijk verder svp ook de voorwaarden en tips t.a.v. technische voorbereiding, op tijd zijn e.d. om je Online Reading goed te laten verlopen. Deze voorwaarden en tips staan beschreven op deze website en in de algemene voorwaarden (zie hieronder).

Tarieven

Per 1 januari 2023 zijn de tarieven voor het ontvangen van een Reading als volgt:

 • Online Reading
  1 uur en 15 minuten: EUR 85,00
  De Online Reading bestaat uit circa 1 uur Reading + ongeveer 15 minuten voor- en nabespreking
 • Online Reading met Healing
  1 uur en 15 minuten: EUR 85,00
  De Online Reading met Healing bestaat uit circa 1 uur Reading en Healing + ongeveer 15 minuten voor- en nabespreking
 • Reading in de Readingpraktijk
  1 uur en 15 minuten: EUR 85,00
  De Reading in de Readingpraktijk bestaat uit circa 1 uur Reading + ongeveer 15 minuten voor- en nabespreking en nuttigen van een kopje thee/koffie

(mag zonder extra kosten uitlopen tot 30 minuten)

 • Reading in de Readingpraktijk met Healing
  1 uur en 15 minuten: EUR 85,00
  De Reading in de Readingpraktijk bestaat uit circa 1 uur Reading en Healing + ongeveer 15 minuten voor- en nabespreking en nuttigen van een kopje thee/koffie

(mag zonder extra kosten uitlopen tot 30 minuten)

Als je jouw afspraak in de agenda boekt (klik daarvoor hier: Afspraak inplannen), dan hoef je alleen te beslissen of je een Online Reading wil, of een Reading in de Readingpraktijk. (Of er wel of geen Healing nodig is tijdens de sessie, bekijken we later.)

Audio-opname van de Reading

Je mag de Reading gerust opnemen met je eigen laptop, tablet of mobiele telefoon. Indien de Online Reading via Zoom of Skype plaatsvindt, kun je de Reading zelf opnemen. Wil je dat ik de Online Reading of de Reading in de Readingpraktijk voor je opneem en naar je toestuur, dan wordt daarvoor EUR 2,50 in rekening gebracht.

Moeilijke omstandigheden?

Voor mensen in moeilijke financiële omstandigheden kunnen we kijken of er een oplossing is te vinden. Neem in dit geval van tevoren contact met mij op, dan bekijken we samen de mogelijkheden.

Langere sessies en coaching

Indien je verwacht een Reading- of Healingsessie nodig te hebben die langer duurt dan 1:15 uur, of als je graag een langer durende coaching van mij wilt ontvangen, boek dan niet in de agenda, maar neem eerst contact met mij op. Dan kunnen we samen je wensen bekijken en eventeel een langere afspraak inplannen. Ook een langere Reading-, Healing-, of coachingssessie kan zowel online, als in de Readingpraktijk plaatsvinden.

Bij coaching krijg je meer “huiswerk” mee dan in een normale Reading of Healing. Je leert oefeningen uit te voeren om jezelf te begrijpen en te helen. Het kan om één thema gaan of meerdere thema’s. Ook tijdens de sessie word je dan al uitgenodigd om zelf mee te “stromen” – wat dat is, leg ik je in de sessie uit – en om je zelfheling te visualiseren. Thuis ga je daarmee verder en na korte tijd bekijken we het resultaat.

Annuleringskosten

Bij een afspraak voor een Online Reading die korter dan 24 uur van tevoren wordt afgezegd, wordt 75% van het normale tarief in rekening gebracht.

Bij een Reading in de Readingpraktijk die korter dan 24 uur van tevoren wordt afgezegd, wordt eveneens 75% van het normale tarief in rekening gebracht.

Voor andere dienstverlening, zoals Healing-, coaching- en begeleiding-sessies gelden dezelfde annuleringskosten.

Bekijk verder svp ook de voorwaarden en tips t.a.v. technische voorbereiding, op tijd zijn e.d. om je Online Reading goed te laten verlopen. Deze voorwaarden en tips staan beschreven op deze website en in de algemene voorwaarden (zie onder).

Tikkie en factuur

Na afloop van de Reading krijg je een Tikkie om de Reading te betalen. Een Reading in de Readingpraktijk kan ook contant worden voldaan. Zorg dan s.v.p. dat je het bedrag gepast bij je hebt. In de Readingpraktijk is geen pinautomaat aanwezig. Na afloop krijg je per e-mail een factuur toegestuurd.

Zorgverzekering en aftrekbaarheid belastingen

Momenteel worden mijn (Online) Readings en Healings niet vergoed door je zorgverzekering.

Ben jij ondernemer of freelancer? Mogelijk kun je de factuur voor de (Online) Reading, Healing of coaching van de belastingen aftrekken. Sinds 2022 zijn persoonlijke studiekosten voor de Belastingdienst niet meer aftrekbaar. Maar als je ondernemer bent, of inkomsten hebt uit overig werk, mag je studiekosten en andere scholingsuitgaven wel aftrekken van je winst. Is dit het geval, laat dit dan tijdig weten, dan bekijken we de mogelijkheden.

In 2023 valt Online Reading onder de Kleine Ondernemersregeling van de Belastingdienst en dat betekent dat je als cliënt geen BTW aan mij hoeft te betalen.

Algemene voorwaarden