“Het onderwijzen van de geest zonder het hart is geen onderwijs.”

Aristoteles, Grieks filosoof

Medicijnwiel en Akasha Reading

Voor de snelle lezer, in het kort:

Je kunt er voor kiezen om in één keer de hele Medicijnwiel en Akasha Reading te ontvangen, of de twee Readingsonderdelen Medicijnwiel en Akasha apart van elkaar. Een combinatie tussen beide is vooral een goed idee als jij in jouw dagelijks leven een innerlijke strijd voelt en wilt weten wat er op een Hoger Wezensplan aan de hand is.

Een Reading op het Medicijnwiel richt zich op vier van jouw subpersoonlijkheden. In de volgorde van de windrichtingen zijn dit: de innerlijke wijze, de innerlijke man, het innerlijk kind en de innerlijke vrouw. Elk van deze vier subpersoonlijkheden kan krachtig voor jou werken, of juist zijn geblokkeerd.

Tijdens een Medicijnwiel en Akasha Reading ga ik alle vier jouw subpersoonlijkheden langs en read ik hun kracht en hun blokkades. En hoe ze zich tot elkaar verhouden. Door deze informatie te horen, soms ook een Healing ontvangend, kun je meer harmonie in het hier en nu ervaren.

Je zou de Akasha kronieken een soort kosmisch internet kunnen noemen. Als jouw vragen integer zijn, dan kun je in de Akasha kronieken vrijwel alle antwoorden vinden. De Akasha kronieken kunnen jou helpen om jouw weg uit te stippelen, maar jij bent degene die het pad kiest en in jouw eigen tempo afloopt.

Praktische informatie

1 uur + 15 minuten
€ 85,-
Online
Direct boeken

Medicijnwiel en Akasha Reading: samen of apart

Als je dat wilt, kun je in één keer jouw hele Medicijnwiel en Akasha Reading ontvangen, maar de twee Readingsonderdelen Medicijnwiel en Akasha kunnen ook apart van elkaar worden aangeboden. Vaak is namelijk de thematiek die er in een Medicijnwiel en Akasha Reading bovenkomt te groot voor de beschikbare tijd. In het contactformulier of in je emailtje kun je aangeven wat jouw voorkeur heeft (als je contact wil opnemen, klik dan hier). Sowieso ga ik er flexibel mee om, dus mocht je tijdens de Reading van gedachten veranderen en de Reading bijvoorbeeld toch willen opsplitsen in twee delen, dan is dat mogelijk. Hieronder beschrijf ik eerst wat het Medicijnwiel is en daarna wat wordt bedoeld met Akasha/de Akasha kronieken.

Wat is het medicijnwiel?

Het medicijnwiel is ontstaan bij de Indianen. Voor hen is het een kompas dat helpt om het levenspad hier op aarde te volgen. Het medicijnwiel wordt weergegeven als een cirkel met vier windrichtingen die met elkaar verbonden zijn. Een Medicijnwiel Reading bij mij – met dus daaraan gekoppeld een Akasha Reading als dat gewenst is – is een Reading van vier van jouw subpersoonlijkheden. Ik read dan:

  • Jouw innerlijke wijze (Noorden van het medicijnwiel)
  • Jouw innerlijke man (Oosten van het medicijnwiel)
  • Jouw innerlijk kind (Zuiden van het medicijnwiel)
  • Jouw innerlijke vrouw (Westen van het medicijnwiel)

Deze volgorde is uiteraard niet hiërarchisch en de Reading kan ook in een heel andere volgorde verlopen. En soms vraagt één van de vier subpersoonlijkheden veel meer aandacht en tijd dan de andere. Mocht dat tijdens de (Online) Reading zo blijken, dan kunnen we daarin prioriteren, zodat wordt geread wat voor jou(w Wezen) het meest van belang is.

Wat zijn subpersoonlijkheden dan eigenlijk?

Elk mens heeft meerdere subpersoonlijkheden in zich. Het zijn een soort deelpersoonlijkheden van jezelf, die zich tot elkaar verhouden. Ze leven dus ergens in jouw binnenwereld, merkbaar als bijvoorbeeld een gevoel, een neiging, een stem, een gedachte, een beslissing, een visie op de wereld. Deze deelpersoonlijkheden in jou, helpen je om iets neer te zetten in de buitenwereld. Dus een subpersoonlijkheid zorgt ervoor dat jij iets doet of juist niet doet, iets communiceert naar anderen toe of juist niet, etc. En ook de manier waarop je iets neerzet, wordt beïnvloed door de subpersoonlijkheden in jou.

Subpersoonlijkheden zijn een soort deelpersoonlijkheden in jouw binnenwereld, merkbaar als bijvoorbeeld een gevoel, een neiging, een stem, een gedachte, een beslissing of een visie op de wereld.

Een subpersoonlijkheid zorgt er onder andere voor dat jij iets doet of juist niet. Dat jij iets communiceert naar anderen of juist niet

In de buitenwereld pas je je sociaal aan, in mindere of in meerdere mate. In een bepaalde situatie kies je de juiste subpersoonlijkheid die bij die situatie past. Dat is heel handig om te overleven in een wereld die allemaal verschillende houdingen en taken van ons vraagt, de hele dag door.

Een Reading op het Medicijnwiel, eventueel gecombineerd met informatie uit het Akasha-niveau (zie hieronder) spitst zich dus toe op vier subpersoonlijkheden die elk mens in zich draagt, dus jij ook: de innerlijke wijze, de innerlijke man, het innerlijk kind, de innerlijke vrouw (in willekeurige volgorde).

Een Reading op het Medicijnwiel, eventueel gecombineerd met een Akasha Reading, richt zich op vier van jouw subpersoonlijkheden. Dat zijn de innerlijke wijze, de innerlijke man, het innerlijk kind en de innerlijke vrouw

Strijd tussen subpersoonlijkheden

Elk van deze vier subpersoonlijkheden kan krachtig voor jou werken, of juist meer zijn geblokkeerd. Het kan zijn dat de ene subpersoonlijkheid makkelijker door jou wordt ingezet dan de andere. Of zelfs dat je in jouw dagelijks leven meer last dan gemak hebt van een bepaalde subpersoonlijkheid, omdat deze jouw focus te eenzijdig maakt. Een andere subpersoonlijkheid van jou wordt dan overruled. Sommige mensen hebben last van een subpersoonlijkheid die zelfs geen enkel compromis wil sluiten met een andere subpersoonlijkheid. Ik noem dat een dominante of intolerante subpersoonlijkheid. Je kunt dan in een innerlijke strijd terechtkomen. En dat is vermoeiend.

Elk van deze vier subpersoonlijkheden kan krachtig voor jou werken, of juist meer zijn geblokkeerd. Als je last hebt van een dominante of intolerante subpersoonlijkheid, kun je in een vermoeiende innerlijke strijd terechtkomen

Als je deze vier subpersoonlijkheden kleurt of tekent, dan staat jouw innerlijke wijze in het Noorden van het medicijnwiel, jouw innerlijke man in het Oosten, jouw innerlijke kind in het Zuiden, en jouw innerlijke vrouw in het Westen. Het is een idee om ze in een cirkel te kleuren, want als je goed kijkt, zie je meteen welke subpersoonlijkheid harmonisch is, en met welke je meer problemen hebt. Tijdens een Medicijnwiel en Akasha Reading ga ik ze alle vier langs en bekijk ik hun kracht en hun blokkades. En hoe ze zich tot elkaar verhouden.

En wat is jouw eigen intolerante subpersoonlijkheid…??

Boek direct jouw Medicijnwiel en Akasha Reading!
Open de agenda

De kracht en de blokkades van deze vier subpersoonlijkheden kunnen zijn ontstaan in jouw jeugd, dus soms verandert een Medicijnwiel en Akasha Reading gedurende de Readingsessie gedeeltelijk in een Familie Reading. Zelfs kan het zo zijn dat jouw vier subpersoonlijkheden mede gevormd zijn door onverwerkte (vermoedelijke) vorige levens. Ook dat kan ik readen voor jou.

Door deze informatie te horen, komt er meestal al meer harmonie in het hier en nu. Als zich dat aandient en je Wezen er voor openstaat, dan kan ik je ook een Healing geven op één of meerdere van jouw vier subpersoonlijkheden. (Dit kan online of in de Healingpraktijk, beide werkt goed; kijk voor meer informatie op Reading en Healing.)

Tijdens een Medicijnwiel en Akasha Reading ga ik alle vier jouw subpersoonlijkheden langs en read ik hun kracht en hun blokkades. En hoe ze zich tot elkaar verhouden. Door deze informatie te horen, komt er meestal meer harmonie

Als je na afloop van de Reading wilt doorgaan met transformeren door bijvoorbeeld jouw medicijnwiel op intuïtieve wijze uit te tekenen en te leren interpreteren, dan is deze intuïtief-energetisch werkende coach ook een aanrader: www.marliesmeerman.nl

Heb je vragen tussendoor? Wil je meer weten over andere subpersoonlijkheden?

Ontvang je een Medicijnwiel en Akasha Reading, dan is het prima als je tijdens de (Online) Reading meer details wilt weten over de innerlijke strijd en de samenwerking tussen jouw subpersoonlijkheden. Tussentijds (enige) vragen stellen stoort meestal niet – zolang je niet te veel in je hoofd gaat zitten -, maar helpt juist om de Reading goed te focussen.

Overigens: wil jij meer weten over andere subpersoonlijkheden – als ze geen leuke rol spelen ook wel innerlijke saboteurs genoemd – dan deze vier? Neem dan eens een kijkje bij de beschrijving van een Perfectionisme en Controle Reading.

De Akasha kronieken: een kosmisch internet

Een bijzondere manier van readen is een Reading met raadpleging van de Akasha kronieken. Zoals je hierboven kunt lezen, kan een Akasha Reading apart, maar ook in combinatie met een Medicijnwiel Reading plaatsvinden. Dat laatste is vooral een goed idee als je in jouw dagelijks leven een innerlijke strijd voelt tussen jouw vier subpersoonlijkheden en wilt weten wat er op een Hoger Wezensplan speelt.

Een combinatie tussen een Akasha Reading en een Medicijnwiel Reading is vooral een goed idee als jij in jouw dagelijks leven een innerlijke strijd tussen jouw vier subpersoonlijkheden voelt en wilt weten wat er op een Hoger Wezensplan aan de hand is

Je zou de Akasha kronieken een soort kosmisch internet kunnen noemen, omdat alle informatie over de aarde, de kosmos en de mensheid in Akasha is opgeslagen.

Ja, dat is misschien moeilijk om te geloven… In het Westen zijn we niet zo opgevoed, in elk geval niet sinds de Verlichting, dus tijdens een Reading verbaas ik me zelf ook regelmatig over de wijsheid en de symboliek van de Akasha kronieken. Via Akasha maak je eigenlijk contact met de Lichtwereld waar de Hogere Ervaringen en de Hogere Plannen zijn vastgelegd. De spirituele lessen dus ook. Mits jouw vragen integer zijn, kun je in Akasha vrijwel alle antwoorden (laten) vinden. Overigens kun je over de Akasha Kronieken, die uit het hindoeïsme zijn ontstaan, meer lezen op het hoofdmenu van deze webpagina.

“Dat alle informatie over de aarde, de kosmos en de mensheid in Akasha is opgeslagen, is misschien moeilijk te geloven. Tijdens een Reading verbaas ik mij zelf ook regelmatig over de wijsheid en de symboliek van de Akasha kronieken.”

Vragen aan Akasha mogen best heel specifiek zijn, daar is niets mis mee. Echter, “Wanneer?-vragen” zijn niet handig: Akasha is geen voorspellende goocheldoos. Ook moet de vraag op jezelf gericht zijn, om niet in de vrijheid van een ander te treden. Vragen over jouw relatie met iemand anders kunnen wel, maar de focus moet op jou liggen.

Als jouw vragen integer zijn, dan kun je in de Akasha kronieken vrijwel alle antwoorden vinden

Wat voor antwoorden komen er vanuit de Akasha kronieken?

Het eerste antwoord dat vanuit Akasha komt, is vaak een woord, een symbool of een voorwerp. Daarna, verder readend, komt er meer informatie vrij waar de readee concreet iets aan heeft.

Vaak komt vanuit Akasha als eerste antwoord een woord, een symbool of een voorwerp. Verder readend komt er meer informatie vrij waar jij concreet iets aan hebt

Boek direct jouw Medicijnwiel en Akasha Reading!
Open de agenda

Omdat de antwoorden vanuit Akasha vaak komen in de vorm van een woord, symbool of voorwerp, is het belangrijk om dit object goed te begrijpen en voor de readee (=jou) te vertalen. Zo wordt voor jou als readee duidelijk wat dit woord, symbool of voorwerp jou, precies op dit moment in jouw leven, aan informatie komt brengen. Hierbij kan een hartsvolle reader goed helpen. Dat kan ik zijn, of iemand anders die er net als ik ook in is opgeleid en waarvan jij je hebt verzekerd dat hij/zij goed vanuit zijn/haar hart readt. Daarbij is het ook belangrijk dat de Akasha-reader in de neutrale stand staat: de reader oordeelt dan zo min mogelijk over de readee of over de informatie die binnenkomt vanuit de Akasha kronieken.

Het is bij de informatie die vanuit Akasha komt namelijk net als bij een lezing van Tarotkaarten: wordt er rommelig mee omgegaan of readt de reader niet helemaal vanuit zijn/haar hart, dan wordt de informatie ook minder betrouwbaar.

Als er met de Akasha kronieken rommelig wordt omgegaan of als de reader niet helemaal vanuit zijn of haar hart readt, dan wordt de informatie minder betrouwbaar

Dus om een goede Reading van de Akasha kronieken te bereiken voor jou als readee:

  • Zorgt de reader ervoor dat hij of zij met zijn/haar hart is verbonden

  • Staat de reader in neutrale “read-stand”

  • Zorgen de reader en de readee ervoor dat de vraag die aan Akasha gesteld wordt, integer is

Jij staat aan het roer

Misschien ook goed om te benadrukken dat jij altijd verantwoordelijk blijft voor jouw eigen (levens)keuzes. Of de Akasha kronieken jou, via mij als reader, nu meer spiritueel-abstracte of juist heel concrete en praktische antwoorden geven; jij blijft altijd aan het roer staan.

Jouw beslissingen worden niet bepaald door Akaska en ook niet door mij als reader. Het lijkt in die zin een beetje op handlezen: in de lijnen van jouw hand kan een handlezer(es) prachtig zien welke potenties jij allemaal hebt en welke levensvervulling jou gelukkig kan maken. Maar of en hoe jij deze potenties gaat waarmaken, dat is aan jou. De Akasha kronieken kunnen je helpen om je weg uit te gaan stippelen, maar jij bent degene die het pad kiest en afloopt, in jouw eigen tempo.

Jij kiest het pad

De Akasha kronieken kunnen jou helpen om jouw weg uit te stippelen, maar jij bent degene die het pad kiest en afloopt. In jouw eigen tempo

YouTube video

Wuauquikuna – Mother Earth

Boek hier jouw Medicijnwiel en Akasha Reading

Selecteer de datum en tijd van jouw Online Reading hieronder

Wil je liever een Reading in mijn praktijk boeken? Klik dan hier.