“De mens lijdt het meest onder het lijden dat hij vreest.”

Anoniem

“Doe je best, God doet de rest.”

De moeder van Marlies Meerman, energetisch coach, kunstenares en schrijfster

Angst en Vertrouwen Reading

Voor de snelle lezer, in het kort:

Angst is het tegenovergestelde van vertrouwen. Angst kent veel verschillende vormen en kan je dagelijks leven erg ontwrichten. Als bang zijn gebaseerd is op intuïtie, dan kun je er maar beter naar luisteren. Maar als angst als valse raadgever met jou aan de haal gaat, is het moeilijk om jouw intuïtie nog te horen.

In een Angst en Vertrouwen Reading kun je horen wat de achtergronden zijn van jouw angst en wat je er (verder) aan kunt gaan doen. Een Angst en Vertrouwen Reading kan jou helpen om het contact terug te vinden met jouw intuïtie, jouw onderbewuste en jouw Hogere Zelf.

Angst kan bij jouzelf zijn ontstaan door een gedachte of een scenario waarin je bent gaan geloven. Angst kan ook besmettelijk zijn. Kun je geen lichamelijke afstand nemen van iemand anders’ angst? Dan kun je nog steeds energetisch afstand nemen!! In een Online Reading kan ik jou leren hoe je dat doet.

Bij een Angst en Vertrouwen Reading kijken we ook hoe jij weer in contact kunt komen met vertrouwen. Daarbij hoort tevens jouw vrijheid om de beslissingen te nemen die echt bij jou passen. Jouw systeem wordt rustiger, harmonieuzer, zachter en geaarder.

De Reading gaat natuurlijk over een gevoelig onderwerp, dus het readen gebeurt met zoveel mogelijk liefde, objectiviteit, respect, subtiliteit en humor.

Praktische informatie

1 uur + 15 minuten
€ 85,-
Online
Direct boeken

Angst en vertrouwen: elkaars tegenpolen

Angst en vertrouwen zijn elkaars tegenpolen. Ze zijn (bijna) totaal tegengesteld aan elkaar. Zit je vol angst, dan heb je geen enkel vertrouwen. Heb je voluit vertrouwen in het leven, dan hoor je nog wel wat angst over te hebben, maar alleen voor echt gevaarlijke dingen.

“Angst is een slechte raadgever”, is een bekend gezegde en vaak is dat waar. Het is niet altijd waar, want als angst gebaseerd is op intuïtie of een terecht voorgevoel, dan kun je er maar beter naar luisteren.

Maar het komt heel vaak voor dat we onnodig bang zijn voor iets; iets wat gelukkig helemaal nooit gebeurt. Angst kan voortkomen uit, of worden verergerd door een gedachte of een scenario waarin je bent gaan geloven. Wellicht is het tijd om zulke negatieve gedachtes en scenario’s dan te gaan doorbreken. Bij “omdenken” bevestig je jouw negatieve gedachtes niet meer, maar ga je je richten op wat je wel wilt. Het kan helpen om naar een manier van herprogrammeren te gaan zoeken. Hierover kun je ook lezen bij de beschrijving van een Geld, Abundance en Havingness Reading.

Angst kan worden verergerd door een gedachte of een scenario waarin je bent gaan geloven. Maar zulke negatieve gedachtes en scenario’s kun je doorbreken

Is jouw onderbuik een goede raadgever?

Het antwoord is: in principe wel, maar het hangt er van af. Over de enorm onderschatte rol van de intuïtie, het onderbewuste en het “gut feeling” (de onderbuik dus) van mensen, worden steeds meer publicaties uitgebracht.

Toch is het goed om een verschil te maken tussen intuïtie en het onderbewuste aan de ene kant, en de onderbuik aan de andere kant. Het gevoel in je onderbuik kan namelijk worden gevoed door intuïtie, maar ook door heftige emoties zoals angst. En deze angst hoeft niet per sé het gevolg te zijn van jouw intuïtie. Soms wel, soms niet.

Het gevoel in je onderbuik kan worden gevoed door intuïtie, maar ook door heftige emoties zoals angst. Deze angst is niet altijd het gevolg van jouw intuïtie

Neem het bekende voorbeeld van je niet veilig op straat voelen in een donker steegje. Er kunnen een heleboel dingen zijn die jouw angst veroorzaken of verergeren: kapotte straatverlichting, vieze straatgeuren, dreigende geluiden zoals ritselende nachtdieren en voetstappen die vanuit de verte dichterbij komen, en… natuurlijk ook het feit dat je in je leven al héél wat griezelige films zag waarin enge dingen gebeurden in donkere steegjes.

Maar daarmee is jouw angst nog geen onzin natuurlijk. Jouw ratio schat razendsnel in of een situatie gevaarlijk is of niet, aan de hand van beschikbare gegevens. Het is niet gek als je bang bent in dat donkere steegje als je recent in de krant een artikel hebt gelezen over een overval, mishandeling of verkrachting in deze donkere wijk. Al heeft de ratio wel de neiging om één, meestal negatief, spoor te volgen, en opeens niet meer te denken aan het vrolijke artikel over de geitjes en eendjes bij de gezellige kinderboerderij in diezelfde wijk.

En dan is er nog jouw intuïtie. Minstens zo’n mooi instrument als jouw emoties en jouw ratio. Waar je je intuïtie voelt in je lichaam is per mens verschillend; vaak speelt de onderbuik er wel een rol in. Het gaat om een soort diepgaand weten van jouw Hogere Zelf. Een dieper besef waardoor je weet of iets klopt, of niet klopt. Met jouw intuïtie kun je dus ook – zonder jouw emoties en jouw ratio uit te schakelen – beoordelen of er echt gevaar dreigt of niet.

Een heleboel dingen kunnen jouw angst verergeren…

Intuïtie is minstens zo’n mooi instrument als emotie en ratio. De plaats in je lichaam waar je je intuïtie voelt, is per mens verschillend, maar vaak speelt de onderbuik er wel een rol in.

Met intuïtie kun je – zonder je emoties en je ratio uit te schakelen – beoordelen of je echt bang moet zijn

Boek direct jouw Angst en Vertrouwen Reading!
Open de agenda

Kijkt uit voor valse raadgevers!

Schiet jij in de paniek vlak voor een examen, wil je er niet meer naartoe gaan en je hele (beroeps)opleiding aan de wilgen hangen? Dan kán het inderdaad zo zijn dat jouw intuïtie en jouw onderbewustzijn jou aan het waarschuwen zijn: je wilt deze opleiding eigenlijk niet. Dit beroep is niets voor jou, omdat jouw passie ergens anders ligt.

Maar het kan ook dat het probleem helemaal niet in de opleiding zit, maar dat het moeten afleggen van een examen plotsklaps iets heeft getriggerd bij jou. Dat kan faalangst zijn, perfectionisme, rebellie tegen autoritaire leraren, prestatiedruk vanuit je ouders, etc. Tegenwoordig zijn er zelfs steeds meer aanwijzingen dat mensen kunnen worden getriggerd door ervaringen in een vorig leven. Over oude ervaringen en trigger-situaties kun je meer lezen in de beschrijving van een Trauma Reading.

Aan de ene kant is het dus goed om te luisteren naar je onderbuik, die jou kan waarschuwen als jouw intuïtie onraad aanvoelt. Maar op het moment dat angst met jou aan de haal gaat, je angst als valse raadgever jouw functioneren helemaal klem zet, is het moeilijk om nog naar je intuïtie te luisteren. Je bent niet meer objectief. En je voelt je ook niet meer vrij om de keuzes te maken die echt bij jou passen.

Een Angst en Vertrouwen Reading kan je helpen om het contact met je intuïtie en je onderbewuste terug te vinden, opdat jij objectiever kunt bepalen welke angst nog bij je past en welke niet.

Als angst met jou aan de haal gaat en als valse raadgever jouw functioneren helemaal klem zet, dan is het moeilijk om nog naar jouw intuïtie te luisteren.

Een Angst en Vertrouwen Reading kan je helpen om het contact terug te vinden met jouw intuïtie, jouw onderbewuste en het diepgaande weten van jouw Hogere Zelf

Is een bepaalde angst eigenlijk wel van jou?

COVID-19 is een behoorlijk eng virus, daar twijfel ik persoonlijk niet aan. Maar was (of: is) de angst voor dit virus niet nog vele malen besmettelijker en aanstekelijker dan het virus zelf?

Elke angst is in principe besmettelijk en aanstekelijk, maar er zijn manieren om je er tegen te beschermen. Vlak voor een auditie of een examen, loop ik zelf altijd weg van een groep wachtende medestudenten. Kan ik echt niet verder weg, dan vlucht ik wel snel het toilet in: even een momentje om bij mezelf terug te komen.

Elke angst is in principe besmettelijk en aanstekelijk, maar er zijn manieren om je er tegen te beschermen

Aangezien angst besmettelijk en aanstekelijk is, kunnen angsten van anderen onze energieruimte – voor de kenners: onze auralagen, onze chakra’s en ons lichaam – binnenkomen. Dit kan zelfs gebeuren als deze angsten helemaal niet gebaseerd zijn op een reëel gevaar.

Hoe komt dit nu? In de beschrijving van de andere Readings heb je kunnen lezen dat alles energie is. Zo werkt het dus ook met angst. Het eerste chakra van een mens gaat bijvoorbeeld over overleven: je bestaanszekerheid, je lichamelijke veiligheid, je huis, je financiën.

Angst kan (nogal) met je aan de haal gaan

Het eerste chakra gaat over overleven: jouw bestaanszekerheid, jouw lichamelijke veiligheid, jouw huis, jouw financiën

Vlak voor een belangrijk examen waar je beroep en financiële toekomst van lijken af te hangen, of met je gezin kijkend naar een tv-programma over mensen op een IC-afdeling, ben je dus heel gevoelig voor alles wat die beelden en emoties allemaal aanraken bij de mensen om je heen. Er is “energetisch besmettingsgevaar”: hun angstige energie kan bij jou binnenkomen. Wat afstand nemen kan dus goed voor je zijn. Als de situatie er niet naar is om lichamelijk afstand te nemen, dan kun je nog steeds energetisch afstand nemen. In een Angst en Vertrouwen Reading kun je leren hoe je dat doet.

Er bestaat zoiets als “energetisch besmettingsgevaar”: angstige energie van iemand anders kan bij jou binnenkomen.

Kun je geen lichamelijke afstand nemen? Dan kun je nog steeds energetisch afstand nemen!! In een Online Reading kan ik jou leren hoe je dat doet

Liefdevol readen van een zwaar onderwerp

Angst is een gevoelig onderwerp. Ik ben mij ervan bewust dat er best veel vertrouwen moet zijn om een Angst en Vertrouwen Reading te ondergaan. En dat is meteen al een soort ironische paradox: je moet vertrouwen hebben om naar je angsten te kijken!😉

Misschien goed om op te merken dat het niet de bedoeling is dat een (Online) Reading eng is. Meestal is het juist een hele opluchting om te horen wat jouw Wezen te vertellen heeft over jouw angst en jouw vertrouwen. Sommige informatie kan confronterend zijn, maar ik kijk altijd zo liefdevol en objectief mogelijk naar de oorsprong van jouw angst. En ook naar waar jouw vertrouwen is gebleven. Want ergens, diep van binnen, is dat vertrouwen er altijd bij jouw Wezen.

Tijdens de Reading kunnen we kijken naar hoe jij weer in contact kunt komen met dat vertrouwen en ik kan jou daarvoor handreikingen geven; eventueel in een soort coachende vorm.

Doordat ik mijn eigen angsten tijdens mijn opleidingen, therapieën en in de rest van mijn leven eerlijk in de ogen heb durven kijken, weet ik ook waarover ik praat als het om het thema angst en vertrouwen gaat. De aanpak van jouw Reading, of die nou online of tegenover elkaar zittend gebeurt, gebeurt met zoveel mogelijk liefde, objectiviteit, respect, subtiliteit en humor.

Je moet vertrouwen hebben om naar je angsten te kijken… (paradox)

“Bij een Angst en Vertrouwen Reading kijken we hoe jij weer in contact kunt komen met vertrouwen. De Reading vindt plaats met zoveel mogelijk liefde, objectiviteit, respect, subtiliteit en humor.”

Voorbeelden van angsten die zijn te readen…

De angsten die in jouw (Online) Reading kunnen worden bekeken, zijn er teveel om op te noemen. In een Angst en Vertrouwen Reading kun je horen wat de achtergronden zijn van jouw bang-zijn en wat je er (verder) aan kunt gaan doen.

Hier een divers, totaal niet-uitputtend, lijstje van wat ik kan readen voor jou. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een angst die je hebt:

 • om voor jezelf te gaan staan
 • die te maken heeft met een (claustro)fobie, met pleinvrees, met smetvrees, of met hoogtevrees
 • voor COVID-19, of voor de vaccinaties daartegen
 • voor eenzaamheid, bijvoorbeeld gekoppeld aan verlatingsangst
 • voor de autoriteit van anderen, evt. verbonden met de neiging om te pleasen
 • voor overschrijding van lichamelijke of emotionele grenzen
  (bíj jou, of dóór jou)

Hoogtevrees in een flatgebouw met vrij veel glas… ☹☹☹

 • voor mensenmassa’s
 • voor ziekenhuizen
 • om gekwetst of afgewezen te worden
 • om te vliegen
 • om je te binden in een relatie
 • voor oorlog, voor (natuur)rampen en voor geweld
 • voor klimaatverandering en milieuproblemen
 • voor communicatie: bijvoorbeeld telefoonangst, of een angst om je duidelijk uit te spreken, of om te spreken in het openbaar
 • om verdriet te voelen
 • om ouder te worden
 • om fouten te maken (faalangst / perfectionisme / uitstelgedrag)
 • voor kritiek van andere mensen
 • voor bepaalde dieren
 • voor controleverlies
 • voor lichamelijk lijden
 • voor de dood
 • voor conflicten en ruzies
 • voor iets anders wat speelt in jouw leven

Angst is dus heel divers in zijn verschijningsvormen. Al deze voorbeelden van angst en bang zijn kunnen erg ontwrichtend doorwerken in je dagelijks leven.

Arachnofobie: een overmatige angst voor spinnen

Angst is heel divers in zijn verschijningsvormen en die kunnen je dagelijks leven erg ontwrichten. In een Angst en Vertrouwen Reading hoor je wat de achtergronden van jouw angst zijn en wat je er (verder) aan kunt gaan doen

Boek direct jouw Angst en Vertrouwen Reading!
Open de agenda

Van overleven naar leven

Op het moment dat het jou lukt om meer te vertrouwen, en dus minder vanuit angst te leven, kom je meer in contact met jouw vrijheid; de vrijheid die jij als mens hebt om de beslissingen te nemen die echt bij jou passen.

Het wordt dan ook makkelijker om te focussen op wat goed voor jou en jouw (naaste) omgeving is en om jouw dromen en levensdoelen te gaan manifesteren. Voor informatie over manifesteren kun je klikken op de Geld, Abundance en Havingness Reading.

Als het jou lukt om meer te vertrouwen, en dus minder vanuit angst te leven, dan kom je meer in contact met jouw vrijheid

Je komt dan uit de angstige overleefstand, waar helaas veel mensen in zitten. In plaats daarvan wordt jouw systeem rustiger, harmonieuzer, zachter en geaarder. Je overleeft niet alleen, maar je leeft ook echt…

(Online) Readings die zich ook richten op angst en vertrouwen

Wil je meer lezen over hoe angst en vertrouwen zich kunnen nestelen in jouw aura en jouw lichaam? Of wil je liever een Reading boeken die wel gedeeltelijk over angst en vertrouwen gaat, maar waarin ook een ander thema wordt geread?

In relatie tot de thematiek angst en vertrouwen, wil ik speciaal deze (Online) Readings noemen waar je ook eens een kijkje zou kunnen nemen:

 • een Gidsen en Begeleiders Reading

 • een Perfectionisme en Controle Reading

 • een Trauma Reading

 • een Medicijnwiel en Akasha Reading

 • een Geld, Abundance en Havingness Reading

YouTube video

Alanis Morissette – That I Would Be Good

Boek hier jouw Angst en Vertrouwen Reading

Selecteer de datum en tijd van jouw Online Reading hieronder

Wil je liever een Reading in mijn praktijk boeken? Klik dan hier.