Hoe benut je jouw Online Reading?

“There is virtue in work and there is virtue in rest. Use both and overlook neither.”

Alan Cohen, schrijver

 

Hoe benut je jouw Online Reading?

Er zijn een paar dingen die je kunt doen om jouw Online Reading optimaal te benutten. Op deze pagina kun je hiervoor een paar tips vinden.

De meeste Readings vinden online plaats. Een kleiner gedeelte van de Readings is niet online en gebeurt in de Readingpraktijk. Zowel van een Online Reading als van een Reading in de Readingpraktijk kan desgewenst het geluid worden opgenomen.

Een Online Reading gebeurt via Zoom of via Skype. Tips voor een technische voorbereiding voor een vlekkeloos verlopende Online Reading staan hieronder.

Inhoudelijk hoef je je niet erg voor te bereiden. Wel is het de bedoeling dat je van tevoren één van de 20 thematische (Online) Readings uitkiest die vanaf de Homepage aan te klikken zijn. Bij Plan een afspraak kun je deze keuze aangeven. Twijfel jij erg welke thematische Reading het best bij jouw vraag past? Neem dan eerst contact op via het Contactformulier. Het thema dat jij hebt gekozen, wordt de basis van de Reading, maar je kunt mij tijdens de Reading ook andere vragen stellen.

Tijdens de Reading vraag ik jou af en toe om hardop jouw naam te zeggen. Verder hoef jij, als readee, niet veel te doen. Bij een Online Reading zit je rustig in jouw eigen omgeving. Vindt de Reading niet online plaats, dan zit je rustig in de Readingpraktijk.

Na afloop van een Online Reading kunnen er eventueel na-effecten zijn. Het is aan te raden om na de (Online) Reading wat tijd voor jezelf te hebben. Pak indien nodig je rust, stel grenzen naar de buitenwereld en voel goed wat je verder nodig hebt.

Hoe haal je het meeste uit jouw Online Reading?

Om jouw Online Reading optimaal te benutten hoef je niet veel te doen. Het enige wat handig is, is om onderstaande tips en suggesties even door te nemen. Zo zijn er een paar dingen die je kunt doen om de technische voorbereiding van de Reading te regelen (alleen van toepassing als je een Online Reading krijgt, dus niet als je naar de Readingpraktijk komt). Daarnaast gaat het om de inhoudelijke voorbereiding van de Reading, maar daarvoor hoef je heel weinig te doen. Tot slot is er de follow-up van de Reading, dat wil zeggen dingen die jij kunt doen en laten nadat je de (Online) Reading hebt ontvangen.

Technische voorbereiding

De meeste Readings gebeuren online. Een kleiner gedeelte van de Readings is niet online en vindt plaats in de Readingpraktijk, dus tegenover elkaar zittend. Van zowel een Online Reading als van een Reading in de Readingpraktijk kan het geluid worden opgenomen, zodat je het later nog eens kunt terughoren. Onder Tarieven en informatie kun je daar meer over lezen.

Voor jouw Online Reading kun je uit twee programma’s kiezen, namelijk Zoom en Skype.

Haal extra veel uit jouw Online Reading!

Zoom:

Als de Online Reading via Zoom gaat plaatsvinden, dan stuur ik je van tevoren een mail. Als je die email 2 uur van tevoren nog niet hebt gehad, check dan je spambox even. Is de mail ook daar niet in te vinden? Bel of app mij dan even.

Skype:

Als de Online Reading via Skype gaat plaatsvinden, stuur mij dan minimaal 24 uur van tevoren een mail met jouw Skype gebruikersnaam.

 

Een pre-check van tevoren

Om de tijd voor jouw Online Reading goed te benutten, hier wat tips voor mensen die minder ervaring hebben met online meetings:

  • Zorg ervoor dat je het programma van tevoren al hebt geïnstalleerd op je laptop/tablet/PC/telefoon
  • Test de werking van het programma, inclusief geluid, belichting en camera, voordat de Online Reading begint
  • Zoek een comfortabele plek vlakbij de WiFi-router
  • Beperk zoveel mogelijk de kans op verstoringen door huisgenoten of inkomende gesprekken en notificaties

Inhoudelijke voorbereiding

Vanaf de Homepage kun je doorklikken op 20 thematische (Online) Readings. Hier de rechtstreekse link: Online Reading thema’s. Over elke van deze 20 Readings kun je daar uitgebreid doorlezen, als je dat wilt.

Van tevoren kies je één van deze thematische Readings. Bij Plan een afspraak kun je deze keuze aangeven. Twijfel jij erg welke thematische Reading het best bij jouw vraag past? Dan kun je ofwel jouw intuïtie volgen en erop vertrouwen dat je vast en zeker de meest passende Reading zult kiezen, ofwel – en dat is óók prima – contact met mij opnemen via het Contactformulier, zodat ik jou kan adviseren.

Het door jou gekozen thema wordt dan de basis van de Reading. Dat betekent niet dat de Online Reading die je krijgt alleen maar over dat onderwerp hoeft te gaan. Zoals je bij Wat is een Online Reading? hebt kunnen lezen, kun je mij als reader tijdens de Reading ook vragen stellen. Dat kunnen vragen zijn die met het thema te maken hebben maar ook andere vragen. Zolang we maar rekening houden met de beschikbare tijd en ervoor zorgen dat het allemaal niet te rationeel-nadenkerig wordt – een Reading is echt iets heel anders dan een gesprek – is er meestal geen probleem. Je kunt bij Wat is een Online Reading niet? nog zien welke andere voorwaarden en beperkingen een goede Reading kunnen opleveren.

Over de verdere voorbereiding van jouw kant: het is voldoende om na te denken en na te voelen over een concrete vraag die jij graag beantwoord wilt zien. Meer inhoudelijke voorbereiding is niet nodig. Jouw Wezen zal ons tijdens de Reading leiden, en ik mag als reader daar de vertaler van zijn.

Van tevoren kies je één van de twintig thematische Online Readings die vanaf de Homepage aanklikbaar zijn. Dat gekozen thema wordt dan de basis van de Reading, maar je kunt mij tijdens de Reading ook andere vragen stellen

En tijdens de Reading zelf? Jij, de readee dus, hoeft niet veel te doen. Alleen rustig een kopje thee drinken en voelen hoe het met je gaat. 😉 Gaat het om een Online Reading, dan kun je gewoon rustig gaan zitten in je eigen omgeving. Gaat het om een Reading in de Readingpraktijk, dan is het fijn als je rustig en zonder stress arriveert, opdat de informatie goed bij je kan landen. Tijdens de Reading zal ik je zo nu en dan vragen om hardop je naam te zeggen om goed contact te kunnen maken met jouw Wezen.

Jouw hoofdtaak tijdens de Reading: rustig een kopje thee drinken en voelen hoe het met je gaat

Na afloop van de (Online) Reading

Op de pagina Reading en Healing kun je lezen welke na-effecten een Healing kan geven. Grotendeels kunnen dezelfde na-effecten ook optreden bij een (Online) Reading zonder extra Healing. Ik heb daar ook uitgelegd dat een Reading op zichzelf al een vorm van Healing is, omdat een Reading je bewustzijn naar een hoger niveau brengt.

Het is dus aan te raden om na afloop van de (Online) Reading wat tijd voor jezelf te hebben. Alles kan dan bezinken. Je kunt beter niet meteen (veel) gaan praten over wat je tijdens de Reading hebt gehoord, omdat dan het risico bestaat dat je teveel “in je hoofd gaat zitten”. Pak indien nodig je rust en stel grenzen naar de buitenwereld.

Soms wordt iemand juist heel actief na een Online Reading. Ook dat is prima. Of misschien wil je stilletjes helemaal in je eentje genieten van een prettigere aarding. Of van een voelbaar beter contact met jouw lichaam. Vaak begrijp en voel je dingen, die voorheen meer onbewust of sluimerend waren. Wellicht snap je beter wat jou nu te doen staat. Of voel je diep van binnen wat jouw missie is in het leven.

Na een Online Reading begrijp en voel je vaak dingen, die voorheen meer onbewust of sluimerend waren

Het kan ook zijn dat je vlak na de Reading meer dorst hebt, of flink trek hebt gekregen. Geef daar vooral aan toe; het betekent waarschijnlijk dat je aan het gronden bent. Of dat je lichaam extra water nodig heeft om oude emoties en belastende energieën uit te scheiden.

Misschien wil je stilletjes, helemaal in je eentje, genieten van een prettigere aarding…? 😉

Het belangrijkste is dus dat je na de Reading goed voelt wat je nodig hebt. Dat kan zachtheid voor jezelf zijn, of juist – en deze twee dingen zijn niet per sé tegenstrijdig trouwens – het verzamelen van moed. Veranderingen kunnen groot of klein zijn. Elke stap die je maakt in de goede richting is in elk geval toe te juichen.

Het belangrijkste is dat je na de Reading goed voelt wat je nodig hebt. Dat kunnen heel verschillende dingen zijn

Als je een geluidsopname van jouw Online Reading hebt gemaakt of door mij hebt laten maken (lees meer hierover op Wat is een Online Reading? en Tarieven en informatie), dan kun je alles nog eens rustig beluisteren. Doe je dit een tijdje later, dan zul je vaak merken dat je op dat moment weer nieuwe dingen hoort. Of dingen met een andere bril op beluistert. Dit komt omdat jij dan inmiddels weer bent doorgegroeid.

Neem na afloop van de Reading ook eens een kijkje bij Inspiratie en blog als je meer wilt weten over projecten en collega’s die de moeite waard kunnen zijn om jouw verdere weg te helpen ontdekken. Op die pagina kun je je ook inschrijven voor de nieuwsbrief van Online Reading met actueel nieuws en nuttige informatie over thema’s die herkenbaar zijn voor veel mensen.