“Where love is great, the littlest doubts are fear;
Where little fears grow great, great love grows there.”

Toneelkoning in 'Hamlet, Prince of Denmark' - William Shakespeare

Passie en Liefde Reading

Voor de snelle lezer, in het kort:

Passie en liefde zijn essentieel in een gelukkig mensenleven.

Passie is in principe een erg positief iets, dat is verbonden met gevoel, romantiek, lust, plezier, flow, concentratie en creativiteit. Passie staat helaas ook voor een vurigheid die soms brokken maakt. Zowel je passies ongebreideld botvieren, als je passies onderdrukken, kan leiden tot grote ellende.

Liefde is in de basis altijd iets positiefs. Het is de universele kracht die de kosmos, de aarde en de mensheid bindt. Als je je hart echt voelt, omhels je de ander én jezelf tegelijkertijd.

Maar om te overleven sluiten veel mensen zich af en doen hun hart op slot. Of ze verliezen zich juist in een patroon van overmatige empathie en cijferen zichzelf weg. Problemen onstaan dus als je:

  • te weinig liefde voor anderen hebt, of
  • te weinig liefde voor jezelf.

In een Passie en Liefde Reading wordt geread wat passie voor jou betekent en hoe je met passie kunt omgaan. Daarnaast kan een Passie en Liefde Reading jou helpen om de beperkingen en voorwaarden die andere mensen en jijzelf op jouw liefde geplakt hebben, weer los te weken.

Praktische informatie

1 uur + 15 minuten
€ 85,-
Online
Direct boeken

Passie en liefde in een (gelukkig) mensenleven

De meeste liedjes, boeken, films, toneelstukken, schilderijen, dansvoorstellingen, beeldhouwwerken en andere kunstuitingen die de mens heeft gemaakt gaan over passie en liefde. Deze twee dingen zijn essentieel in een mensenleven, of beter gezegd: in een gelukkig mensenleven.

Passie: gevoel, romantiek, lust, plezier, flow, creativiteit

Passie kan een enorme drijfveer zijn. Het is verbonden met gevoel, romantiek, lust, plezier, flow en concentratie, creativiteit. Passie kun je voelen als je bij iemand bent, maar ook als je alleen bent. Of wellicht als je lekker door de natuur wandelt en je hoofd leegmaakt. Of juist als je passievol en gedreven aan het werk bent.

Het maakt niet uit wat jouw passie is, als je zelf maar voelt en weet dat dát jouw passie is, op het moment dat jij dat voluit ervaart. Dus de één voelt zich heerlijk als acteur die voelt dat een scène waarin hij speelt, prachtig gaat worden; de ander komt helemaal in haar gepassioneerde “flow” als administrateur die de boekhouding perfect kloppend krijgt.

 

Passie kun je voelen als je bij een andere persoon bent, maar ook als je in je eentje bent

Passie maakt soms brokken

Passie kan helaas ook staan voor een vurigheid die soms brokken maakt. Een vurigheid bijvoorbeeld die op sexueel vlak (bijna) over de grenzen van iemand anders heen gaat (voor meer info hierover kun je kijken bij een Sexualiteit en Sensualiteit Reading, bij een Trauma Reading, of bij een Mannelijke en Vrouwelijke Energie Reading). De vurigheid die hoort bij “een kort lontje” is daar ook een voorbeeld van: woedend en onredelijk krijgt iemand anders dan totaal de wind van voren, terwijl je achteraf misschien denkt: “Hmmmm, even tot 10 tellen was misschien toch beter geweest…” Voor de mensen die wat van energiewerk afweten: deze vurige passie zit normaal gesproken in het 2e chakra.

Een gevoel en een actie vanuit de onderbuik kunnen dus zorgen voor mooie en voor minder mooie dingen, en dat is dus ook inderdaad waar kunst heel vaak over gaat: de schoonheid en de verwoesting veroorzaakt door passie. Onderdrukte passie kan tot grote ellende leiden, maar als je al je passies ongebreideld botviert, kan het ook een puinhoop worden.

Kunst gaat heel vaak over de schoonheid en de verwoesting veroorzaakt door passie

Wat betekent passie voor jou persoonlijk?

Persoonlijk vind ik passie toch een erg positief woord en dat zal één van de redenen zijn dat ik zo graag in Zuid-Europa kom. Mensen staan daar bekend als passievoller. Hoewel je dat natuurlijk totaal niet kunt generaliseren: toen ik de Reading-opleiding volgde, was er bijvoorbeeld een medestudente die helemaal opleefde als zij in Scandinavië kwam, omdat ze daar door alle natuur en sneeuw beter naar haar passie en gevoel kon luisteren.

Uiteindelijk gaat het er in een Passie en Liefde Reading uiteraard niet om wat passie voor mij betekent. Het gaat er om wat passie voor jou betekent en hoe jij ermee kunt omgaan. In een (Online) Reading kan dat goed worden uitgeplozen. En op basis van wat ik te zien krijg over jouw passie en liefde, kan je Wezen jou concrete adviezen geven, via mij als reader.

Het gaat er om wat passie voor jou betekent en hoe jij met passie kunt omgaan: in een Passie en Liefde Reading kan dat goed worden uitgeplozen

Wat betekent passie voor jou persoonlijk…?

Boek direct jouw Passie en Liefde Reading!
Open de agenda

Liefde: altijd positief, mits je haar goed gebruikt

Liefde is in de basis altijd iets positiefs. Het is de universele kracht die de kosmos, de aarde en de mensheid bindt.

Het is waarschijnlijk de reden dat we hier zijn: om de liefde te ontdekken; liefde voor onszelf en liefde voor andere Wezens hier op aarde.

Je zou kunnen zeggen dat je nooit teveel liefde in je kunt hebben en ergens is dat zeker waar. Toch kan ook de liefde een probleem geven, namelijk als zij vooral op een persoon zelf is gericht (narcisme, egoïsme en egocentrisme) of vooral op de ander (overmatig altruïsme). Zo was er eens een verpleegkundige op tv die doodziek uit Kongo terugkwam omdat ze dag en nacht Ebola-patiënten had verzorgd. Ze werd doodsbleek en uitgemergeld geïnterviewd toen ze na twee weken intensive care weer een beetje kon praten: “Zodra ik weer kan, ga ik onmiddellijk terug naar Kongo en geef ik mijn laatste druppel bloed aan een Ebola-patiënt.”

Hoewel deze verpleegkundige misschien veel mensenlevens redt, klinkt dit niet meer als een gezonde vorm van naastenliefde. Jezelf opofferen en wegcijferen is geen liefdevolle daad. Je kunt anderen het beste liefde geven, als je ook goed voor jezelf zorgt. Andersom is het bijvoorbeeld mooi en aardig als je goed voor jezelf zorgt en veel van jezelf houdt, maar als je dat helemaal niet wilt delen met anderen, doe je jezelf en ook anderen tekort.

Jezelf opofferen en wegcijferen is geen liefdevolle daad. Je kunt anderen het beste liefde geven, als je ook goed voor jezelf zorgt

In deze twee voorbeelden is het niet zo dat er te veel liefde is. Eigenlijk is er nog steeds te weinig liefde:

  • te weinig liefde voor anderen, of
  • te weinig liefde voor jezelf

De energie van het vierde chakra: liefde voor jezelf en voor anderen

Verliefdheid wordt omschreven als vlinders in je buik hebben, maar eigenlijk hebben die vlinders meer met passie, sexualiteit en zenuwachtigheid te maken, dan met een andere vorm van liefde, die minstens zo krachtig is: de liefde vanuit het hart.

Als je verliefd bent op iemand – of in de fase daarna, als de verliefdheid wat is verstomd en diegene op wie je verliefd was jouw partner is geworden -, dan kun je als je goed waarneemt ook je hartstreek voelen. Dat is een serener gevoel, een rustiger staat van zijn. En als je je hart echt voelt, dan voel je ook dat dat misschien nóg wel iets groters is dan passie alleen: een omhelzen van de ander én van jezelf op hetzelfde moment.

Het hartgebied zit ter hoogte van het 4e chakra (chakra’s zijn energiecentra die zijn verspreid over ons lichaam) en om een goede Reading te geven, is de liefde en de onvoorwaardelijkheid van het 4e chakra erg belangrijk. Meer over vanuit het hart readen, kun je lezen onder Wat is een Online Reading?

Als je je hart echt voelt, omhels je de ander én jezelf op hetzelfde moment

Liefde is een universeel iets. En dus niet beperkt tot je partner, als je die hebt.

Je kunt ook een grote liefde voor je (klein)kinderen voelen, mocht je die hebben, maar ook voor een lieveheersbeestje dat opeens komt aanvliegen en op je arm komt zitten. Onderzoek wijst uit dat bejaarde mensen die voor een huisdier zorgen, minder eenzaam zijn.

Een daad van liefde kan heel klein maar belangrijk zijn (iemand oprecht en aanwezig groeten op straat) of heel groot en ook belangrijk (iemand die iets vreselijks heeft gedaan, toch vergeven).

Liefde hebben wij mensen van nature in ons. Meteen als we geboren worden en waarschijnlijk ook eerder al. Helaas beperkt de maatschappij deze liefde. Competitie wordt vaak overgewaardeerd en liefde wordt ondergewaardeerd. Dat begint al bij de expliciete en impliciete aanwijzingen, adviezen, oordelen en projecties van onze ouders. Daarna wordt het soms nog erger als we naar school gaan en onze vrijheid daar verder beperkt wordt; veelal vanuit de beste bedoelingen, maar toch. Om dan te kunnen overleven, sluiten veel mensen zich af en doen hun hart op slot.

De maatschappij beperkt de liefde die we van nature in ons hebben: competitie wordt overgewaardeerd en liefde ondergewaardeerd. Om te overleven sluiten veel mensen zich af en doen hun hart op slot

Een Passie en Liefde Reading kan jou helpen om de beperkingen en voorwaarden die andere mensen en jijzelf op jouw liefde geplakt hebben, weer los te weken. Zodat je jouw liefde voor jezelf en voor anderen weer helemaal in eigendom kunt nemen.

Extra intunen op liefdevolle communicatie?

Bij de communicatie naar andere mensen toe, zijn zowel het 4e chakra (hartchakra) als het 5e chakra (keelchakra) betrokken. Wil jij dat ik specifiek read over de manieren waarop jij communiceert met anderen, en hoe je die manieren kunt verbeteren (Liefdevoller? Duidelijker? Liefdevoller én duidelijker?), dan is wellicht een Communicatie, Presentatie en Zichtbaarheid Reading een goed idee. Je kunt hier klikken om daar meer over te lezen: Communicatie, Presentatie en Zichtbaarheid Reading. De link daar naar de “Respectful Confrontation”-methode ontwikkeld door een Amerikaanse toneeldocent, over liefdevolle én krachtige communicatie, is ook een aanrader.

Verwante Readings

Mocht jouw vraag vooral gaan over liefdesverdriet en het afbreken van je relatie met een geliefde, dan kun je er ook voor kiezen om een Scheiden-doet-(verb)lijden Reading te ontvangen.

Wil jij vooral focussen op problemen in je huidige relatie, dan is waarschijnlijk een Relatie Reading de beste optie. In deze twee thematische Readings is namelijk ook ruimte om informatie te krijgen over jouw passie en liefde, voor jezelf en voor een ander.

Eigenlijk maakt het niet zo heel veel uit welke van de vijf aangeboden Online Readings onder het menu “Liefde, Sex, Passie, Liefdesverdriet, Scheiding” (zie: Online Reading thema’s) je kiest, maar als jij aangeeft of je het liefste 1) een Passie en Liefde Reading, 2) een Relatie Reading, 3) een Sexualiteit en Sensualiteit Reading, 4) een Mannelijke en Vrouwelijke Energie Reading, of 5) een Scheiden-doet-(verb)lijden Reading van mij ontvangt, dan helpt het mij wel om sneller in te zoomen op het hoofdvraagstuk waar jij mee kampt in je huidige leven.

Boek direct jouw Passie en Liefde Reading!
Open de agenda
YouTube video

Chingon – Malagueña Salerosa

YouTube video

Estas Tonne – Saying Hello (Meditative Experience)

Boek hier jouw Passie en Liefde Reading

Selecteer de datum en tijd van jouw Online Reading hieronder

Wil je liever een Reading in mijn praktijk boeken? Klik dan hier.