“No one can make you feel inferior without your consent.”

Eleanor Roosevelt, voormalig First Lady VS

Gidsen en Begeleiders Reading

Voor de snelle lezer, in het kort:

Een Gidsen en Begeleiders Reading gaat over een omstreden onderwerp, maar is vooral praktisch bedoeld. Met gidsen en begeleiders is het net als met vorige levens: je hoeft helemaal niet te geloven in hun bestaan, om toch iets aan hun boodschap te hebben. Je kunt een gids of begeleider dus ook zien als een metafoor of een energie van buiten die in jouw ruimte aanwezig is.

Begeleiders zijn een soort beschermers, die jou vergezellen op jouw levenspad en altijd positief zijn. Gidsen werken net iets anders en kunnen zowel een positieve als een negatieve uitwerking hebben. Men noemt gidsen ook wel: Wezens zonder lichaam, entiteiten, geesten, lichtwezens, engelen, obsessoren, aanhechtingen.

Vaak worden we bang bij deze woorden, maar deze angst is niet echt nodig. Gidsen komen alleen onze persoonlijke energetische ruimte binnen als wij er, op de één of andere manier, voor openstaan. Er zijn drie manieren waarop ik jou kan helpen om gidsen en andere energieën los te laten:

  • Een Gidsen en Begeleiders Reading
  • Een Gidsen en Begeleiders Healing (altijd gecombineerd met een Reading)
  • Een techniek/coaching om niet-constructieve gidsen en energieën uit jouw lichaam en aura te laten verdwijnen

Praktische informatie

1 uur + 15 minuten
€ 85,-
Online
Direct boeken

Wat zijn gidsen en begeleiders?

Een Gidsen en Begeleiders Reading is een bijzondere (Online) Reading, omdat deze over een minder alledaags, zelfs omstreden onderwerp gaat. De eerste vraag daarbij is natuurlijk wat gidsen en begeleiders dan zijn, en dat is geen makkelijk te beantwoorden vraag.

We kunnen zeker zeggen dat het zelfs voor mensen die al lang intuïtief, energetisch en spiritueel bezig zijn, nog steeds een vraag is hoe het precies zit met deze – zoals ze ook wel genoemd worden – Wezens zonder lichaam.

Vaak wordt er heel stellig iets geponeerd wat dan algemeen geldig zou zijn (“Het zijn dolende zielen die je naar het Licht moet sturen.” of “Het zijn goede beschermengelen of juist manipulatieve kwade geesten die een enorme invloed hebben op al jouw doen en laten.”), maar ik vind het persoonlijk beter om niet zo stellig te zijn en rustig van geval tot geval in een Reading te kijken of er een boodschap is. En zo ja, wat die boodschap dan is.

 

En het is daarbij net zoals bij vorige levens: je hoeft helemaal niet te geloven in hun bestaan, om toch iets aan hun boodschap te hebben. Dus ook al geloof je niet in vorige levens en ook niet in gidsen en begeleiders, simpelweg door je open te stellen voor de boodschap of het specifieke gevoel dat zij bij jou oproepen, doe je al je voordeel.

Met gidsen en begeleiders is het net als met vorige levens: je hoeft helemaal niet te geloven in hun bestaan, om toch iets te hebben aan hun boodschap

Het is dus ook prima als jij een gids of een begeleider – net zoals een (vermoedelijk) vorig leven – als een metafoor ziet. Of als een energie van buiten die in jouw ruimte zit.

Een Gidsen en Begeleiders Reading is een bijzondere (Online) Reading, omdat deze over een omstreden onderwerp gaat. Mijn voorkeur is om niet zo stellig algemene dingen over Wezens zonder lichaam te poneren en rustig van geval tot geval in een Reading te bekijken of er een boodschap is

Maar dan terug naar de vraag wat gidsen en begeleiders zijn. Gidsen worden ook wel Wezens zonder lichaam genoemd, of entiteiten, geesten (al dan niet van overleden dierbaren), aanhechtingen, lichtwezens, engelen, obsessoren. Het idee is daarbij dat gidsen zowel positief als negatief kunnen uitwerken in hun invloed op een mens of een dier.

Gidsen kunnen zowel positief als negatief uitwerken in hun invloed op mens of dier.

Begeleiders zijn een soort beschermers die jou vergezellen op jouw levenspad en altijd positief zijn

Terwijl begeleiders een soort beschermers zijn die jou vergezellen op jouw levenspad. Zij zijn altijd positief.

Begeleiders vergezellen jou op jouw levenspad

Je begrijpt dus dat dit inderdaad een omstreden onderwerp is. Bovendien roept het al gauw griezelige The Exorcist-achtige visioenen op, waardoor we meteen gezellig in de angst schieten. Als woorden als geesten, entiteiten, obsessoren, Wezens zonder lichaam, gidsen, aanhechtingen etc. een forse angst bij jou oproepen, dan ben jij niet de enige. Als ik zelf les kreeg over Wezens zonder lichaam tijdens de Healing- of Readingopleiding, dan merkte ik dat er bij mij en ook bij andere studenten veel angst in de lucht hing.

Als woorden als geesten, entiteiten, obsessoren, Wezens zonder lichaam, gidsen en aanhechtingen een forse angst bij jou oproepen, dan ben jij zeker niet de enige! Al gauw doemen griezelige The Exorcist-achtige visioenen op…

Maar deze angst is niet echt nodig. Het is heel belangrijk om te beseffen dat WIJ BEPALEN of wij ontvankelijk zijn voor een Wezen zonder lichaam, of niet. Wezens zonder lichaam komen alleen onze persoonlijke energetische ruimte binnen als wij er, op de één of andere manier, voor openstaan.

Lees verderop:

Loskomen van een gids is als weglopen van een vergadering waarbij jou de sfeer niet bevalt…

Alles is energie

Sinds het werk van Einstein weten we dat materie om te zetten is in energie. Het stelt de wetenschap voor allerlei raadsels en paradoxen. Die raadsels zijn niet weg als je intuïtief of energetisch aan de slag gaat, maar op een bepaalde manier hebben Einstein en mensen die op hem voortbouw(d)en de zogenaamd “harde” wetenschap dichter bij intuïtie en spiritualiteit (terug) gebracht.

Voor mij betekent dit dat het mij niet ontzettend veel uitmaakt of je iets nu een geest, een beschermengel, een aanhechting, of een metaforische energie van buiten noemt. Waar het om gaat is wat de energie jou te vertellen heeft, en of deze energie jou dient of juist niet.

Een omstreden onderwerp, met griezelige visioenen… ?

“Het maakt mij niet uit of je iets nou een geest, een beschermengel, een aanhechting, of een energie van buiten noemt. Belangrijkere vragen zijn: Wat heeft de energie jou te zeggen? Dient deze energie jou of juist niet?”

Zulke “meereizigers” kunnen in jouw persoonlijke energetische ruimte – jouw lichaam plus daar omheen jouw aura – binnendringen. Dat klinkt heel invasief, maar deze gidsen zijn niet per sé stoorzenders; jullie hebben kennelijk iets van elkaar te leren. Alleen is hun rol vaak niet (meer) constructief. Je kunt er eigenlijk vanuit gaan dat als jij je bewust wordt van een energie die jij als oud en belemmerend ervaart, het tijd is om er afscheid van te gaan nemen.

Gidsen zijn niet per sé stoorzenders. Jij en jouw gids hebben, of hadden, kennelijk iets van elkaar te leren

Wat als de energie van een gids wél goed voelt?

Als jij op de één of andere manier voelt dat er een gids of een energie bij je is, maar je voelt je daar volkomen prettig bij, dan is er natuurlijk niets aan de hand.

Je kunt zo’n gids of energie herkennen omdat jij voelt dat:

  • De gids/energie liefdevol, opbouwend en ondersteunend is
  • De gids/energie graag wat op de achtergrond blijft: jij mag het echte (lichamelijke) leven leiden
  • Je niet wordt geblokkeerd (bescherming tegen gevaar daargelaten), of ergens toe wordt gedwongen of aangespoord
  • De gids/energie nooit oordeelt over jouw beslissingen
Boek direct jouw Gidsen en Begeleiders Reading!
Open de agenda

Jouw begeleiders: een soort beschermende gidsen

De energie van jouw begeleiders werkt nog dieper, langduriger en positiever door dan de energie van een gids, omdat begeleiders langer bij jou blijven dan een gids. Er wordt aangenomen dat zij zelfs meerdere levens bij jou blijven. Begeleiders willen jou beschermend en liefdevol helpen, zodat jij jouw spirituele pad kunt lopen.

Een Gidsen en Begeleiders Reading die zich vooral op de rol van jouw begeleiders richt, verloopt meestal makkelijker en serener
dan een Gidsen en Begeleiders Reading die vooral kijkt naar jouw gidsen, maar is daardoor niet minder diepgaand.

Hoe merk jij dat een gids die niet constructief is in jouw ruimte is gekomen?

Er kunnen ook gidsen voorkomen die niet prettig voor jou voelen. Of op dit moment niet meer prettig voor jou voelen.

Vaak worden zij “valse gidsen” of “dwaallichten” genoemd. Je kunt er over discussiëren of het te ver gaat om hen zo te noemen. Het kan namelijk ook gaan om een Wezen zonder lichaam dat tijdelijk de weg kwijt is. Of denkt dat het jou een gunst bewijst door in jou ruimte te hangen. (En misschien was dat vroeger ook wel zo, maar omdat jij bent veranderd, past het nu niet meer bij jou.) In elk geval zijn dit soort negatief uitwerkende gidsen op zoek naar verlichting, maar zij weten niet goed hoe ze daar moeten komen. De theorie is bijvoorbeeld dat zo’n dwalende gids iemand kan zijn die na zijn/haar dood nog iets onafgemaakts heeft hier op aarde, in pijn en angst is blijven hangen, en daarom niet is opgestegen naar het Licht.

Hoe dan ook, jouw lichaam is, zoals altijd bij intuïtief werk, een heel belangrijke barometer. Voel jij je plotsklaps misselijk, moe, zwaar, rancuneus, verdrietig, of krijg je pijn ergens in jouw lichaam, dan zou het kunnen dat er een gids is die jij onbewust – dus zonder dat je het zelf doorhebt – hebt uitgenodigd om in jouw ruimte te komen.

Voel jij je plotseling misselijk, moe, zwaar, rancuneus, verdrietig, of krijg je pijn ergens in jouw lichaam, dan zou het kunnen dat er een gids is die je onbewust hebt uitgenodigd in jouw ruimte

Nogmaals, maak het niet te zwaar allemaal, je hoeft echt niet bang te zijn dat je nu volkomen “bezeten” bent. Je mag het ook als een rotgevoel zien dat je plotseling hebt overgenomen van iemand. Daarover kan iedereen meepraten en daarom klinkt het een stuk vertrouwder, maar in essentie gaat het om hetzelfde. Alles is energie, weet je nog?

Maak het niet te zwaar allemaal…

Wel is het goed om een reinigingsritueel uit te voeren. En als je voelt dat het gaat om een groot of hardnekkig thema voor jou, dan is een Online Reading zeker een goed idee. Voordat ik in ga op het reinigingsritueel zal ik nog uitleggen hoe de aanhechting van een Wezen zonder lichaam ontstaat.

Een reinigingsritueel helpt je om uit de voorwaardelijkheid
(zie verderop) van de gids/energie te stappen

Waarom komt een gids jouw ruimte binnen?

Uiteindelijk trekken wij een gids of Wezen zonder lichaam zelf aan. De gids komt namelijk bij je binnen, omdat je ergens een thema hebt waarop hij/zij(/het) kan inhaken. Je bent in jouw leven bijvoorbeeld veel aan het leren over omgaan met geld. Misschien ben je overdreven zuinig, of je geeft juist al jouw geld meteen weer weg, of je bent gek op gokken met bitcoins. Als je een grote disbalans hebt op dit thema en je schermt jezelf niet goed af voor invloeden van buiten, dan kan er een gids, een aanhechting dus, jouw aura en jouw lichaam binnenkomen. Misschien is dat iemand die in een vorig leven heel vrekkerig is geweest. Of het was juist een gokkende losbol die van faillissement naar faillissement ging en na zijn of haar dood op de één of andere manier is blijven hangen hier op aarde. Of het is allemaal minder concreet en esoterisch, maar je voelt dat er op de één of andere manier een schaduw bij je hangt.

Uiteindelijk trekken wij een gids zelf aan. Hij/zij/het komt namelijk bij je binnen, omdat je ergens een thema hebt waarop deze gids kan inhaken

Zo’n gids probeert dan met jou mee te liften, om ook te leren van jouw thematiek en te zien hoe jij er mee omgaat. Maar het wordt een probleem als er een voorwaardelijkheid uitgaat van de gids: de gids probeert jou te programmeren om de dingen te doen zoals hij/zij(/het) denkt dat het goed is.

Het wordt een probleem als er van een gids een voorwaardelijkheid uitgaat. Er wordt geprobeerd om jou de dingen te laten doen op de manier waarop de gids denkt dat ze goed zijn

Behalve omgaan met geld zijn er volop voorbeelden van zulke menselijke thema’s te vinden op deze website. Heb je een mega-thema met jaloezie, dan kan er een jaloerse gids bij je binnenkomen. Heb jij altijd haast, dan nodig je makkelijker een Wezen zonder lichaam uit dat ook iets te leren heeft over omgaan met tijd. Word je verzwolgen door heimwee, dan ben je misschien vatbaarder voor een nostalgische, verdrietige gids.

Boek direct jouw Gidsen en Begeleiders Reading!
Open de agenda

Jij kiest of je met de energie meegaat of eruit wegstapt

Hoewel gidsen een stevige negatieve energie kunnen uitzenden, is het eigenlijk niet anders dan een vergadering of een verjaardag waarbij jou de sfeer totaal niet aanstaat: hoezeer deze sfeer jou ook beïnvloedt, op elk moment kun jij kiezen of je met deze energie meegaat of uit deze energie wegstapt. Vandaar het citaat van Eleanor Roosevelt bovenaan deze Reading.

Loskomen van een gids is als weglopen van een verjaardag waarbij de sfeer je niet bevalt

Dat klinkt erg makkelijk, en ik weet ook wel dat het heus niet zo makkelijk is om negatief werkende gidsen en energieën in een handomdraai van je af te schudden. Zeker als je een gevoelige persoon bent. Niettemin: jouw intentie, jouw resoluutheid, en jouw liefdevolle houding bepalen of een Wezen zonder lichaam uit jouw ruimte verdwijnt. Ik zal daar nu meer over uitleggen.

Hoe kom jij aan inzicht over wat er precies aan de hand is? Hoe stel jij jouw grenzen aan de gids? Hoe laat jij een gids die niet constructief is uit jouw ruimte vertrekken?

Tijdens een Gidsen en Begeleiders Reading kan ik jou helpen om gidsen, Wezens zonder lichaam en andere energieën die niet meer bij je passen, los te laten. Ik kan jou er een actieve Healing op geven (zie Reading en Healing), maar het is ook mooi als jij zelf de techniek leert om niet-constructieve gidsen en energieën uit jouw lichaam en aura te laten verdwijnen.

Er zijn drie manieren waarop ik jou kan helpen om gidsen, Wezens zonder lichaam en andere energieën los te laten. Ik kan jou het volgende aanbieden:

  • Een Gidsen en Begeleiders Reading

  • Een Gidsen en Begeleiders Healing (altijd gecombineerd met een Reading)

  • Een techniek/coaching (zie hierna) om niet-constructieve gidsen en energieën uit jouw lichaam en aura te laten verdwijnen

Ten eerste is het goed om te beseffen dat het feit dat jij last hebt van een gids of energie, betekent dat jij deze gids of energie hebt opgemerkt. Als jij je hier onprettig bij voelt, komt dat omdat de gids niet (meer) bij jou past.

Maar hoe verder? Vechten met een gids heeft niet veel zin, want dan schiet je je ego in. Je lost niets op met een machtsstrijd. Wat wel zin heeft, is je bewust zijn van wat er gebeurt en je afstemmen op de kracht van liefde. Voel jouw zelfliefde door je heen stromen en bepaal van daaruit jouw stappen. Daarbij kun je dan vaak ook jouw dieperliggende angst voelen, of een andere emotie die deze gids ooit heeft aangetrokken. Kijk vanuit liefde naar de energie van de gids en zie de angst die hem/haar voedt en kijk daarbij ook jouw eigen angsten in de ogen.

Daarna mag je jouw grenzen stellen. Je kunt aan de gids communiceren dat hij/zij(/het) voorlopig mag blijven, maar dan wel onder jouw voorwaarden. Of je kunt vanuit jouw liefde en jouw kracht de gids uitnodigen om naar het Licht te gaan, of naar een andere plek waar de gids kan transformeren tot iets constructievers. De gids zo uit jouw ruimte wegsturen, mag naar mijn mening liefdevol én resoluut zijn, omdat het om jóuw ruimte en jóuw vrijheid gaat. Maar waar de gids heen gaat, dat kun jij niet bepalen; vandaar dat ik het woord uitnodigen gebruik. Na afloop van het reinigingsritueel vul je jezelf helemaal op met jouw eigen energie.

Stem je af op de kracht van liefde

En wat als deze techniek niet lukt?

Loop je toch op de één of andere manier vast? Lukt het niet om helemaal scherp te krijgen waar de energie van de gids of de begeleider precies over gaat, dus over welk thema of dilemma, of over welke levensvraag? Dan kunnen we in een Gidsen en Begeleiders Reading, al dan niet gecombineerd met een Healing en/of gedeelte coaching, dieper inzoomen op wat er aan de hand is.

YouTube video

Eddi Reader – How Great Thou Art

Boek hier jouw Gidsen en Begeleiders Reading

Selecteer de datum en tijd van jouw Online Reading hieronder

Wil je liever een Reading in mijn praktijk boeken? Klik dan hier.