“L’enfer, c’est les autres.”

Jean-Paul Sartre, filosoof

“As we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same. As we are liberated from our own fear, our presence automatically liberates others.”

Nelson Mandela, oud-president Zuid-Afrika

Communicatie, Presentatie en Zichtbaarheid Reading

Voor de snelle lezer, in het kort:

Op communicatie, presentatie en zichtbaarheid zit veel lading. Bij de uitwisseling van woorden en energie met andere mensen komen we onszelf flink tegen. Wat er precies aan de hand is in jouw situatie, is in een Communicatie, Presentatie en Zichtbaarheid Reading haarfijn uit te pluizen.

Deze Online Reading kan ondermeer ingaan op hoe de buitenwereld jou hoort (auditief), jou ziet (visueel) en jou voelt (emotioneel en intuïtief).

De ergernis, verlegenheid of angst die je nu tijdens de communicatie met iemand voelt, kan een spook zijn uit een grijs verleden: de pijnlijke woorden van een familielid, een juf of meester, of een vriend(in).

Als je communiceert met iemand kun je reageren vanuit je onderbuik, je hoofd, of vanuit je hart. Communicatie vanuit je onderbuik of vanuit je hoofd heeft ook een functie, maar reageer je vanuit jouw hart, dan wordt de communicatie zuiverder, liever, opener, aardiger, eerlijker en gelijkwaardiger. Een Communicatie, Presentatie en Zichtbaarheid Reading kan je helpen om de reis naar jouw hart leuker te maken en te versnellen.

Praktische informatie

1 uur + 15 minuten
€ 85,-
Online
Direct boeken

Uitwisseling van woorden en energie: in een groep en één-op-één

Er zit veel lading op de manier waarop wij mensen onszelf presenteren naar de buitenwereld toe. Als het gaat om het toespreken van een grote groep, dan komen er bij heel veel mensen angsten op. Dit is niet zo gek: er zit een soort oergevoel achter, want als je in de prehistorie de hele groep tegenover je had; nou, dan had je meestal een probleem.

Ook tijdens communicatie en uitwisseling in kleinere groepen of één-op-één gebeurt er van alles. Of we nu zelf iets uitzenden, of iets ontvangen van een ander; we komen onszelf af en toe flink tegen. Er worden niet alleen woorden uitgewisseld, maar ook – soms heel hevige – energieën.

Als het gaat om het toespreken van een grote groep, dan kampen heel veel mensen met angsten. Ook tijdens communicatie en uitwisseling in kleinere groepen of één-op-één komen we onszelf flink tegen

Communicatie, presentatie en zichtbaarheid in jouw buiten- en binnenwereld

Waarom we onszelf zo tegenkomen bij de onderwerpen communicatie, presentatie en zichtbaarheid en vooral wat er dan precies aan de hand is in jouw situatie, is in een Online Reading haarfijn uit te pluizen. Deze Online Reading draagt de naam Communicatie, Presentatie en Zichtbaarheid Reading, omdat de Reading zowel kan ingaan op hoe de buitenwereld jou hoort (auditief), als hoe ze jou ziet (visueel). Ook de andere zintuigen kunnen worden geread, waaronder de verbinding tussen jouw emoties en zesde zintuig (intuïtie) en de emoties en het zesde zintuig van andere mensen.

Een Communicatie, Presentatie en Zichtbaarheid Reading kan ondermeer ingaan op hoe de buitenwereld jou hoort (auditief), hoe ze jou ziet (visueel) en hoe ze jou voelt (emotioneel en intuïtief)

Dit betekent dat als je een Communicatie, Presentatie en Zichtbaarheid Reading krijgt, je natuurlijk ook dingen zult horen over jouw binnenwereld, laten we zeggen over jouw innerlijke communicatie. Denk bijvoorbeeld aan de communicatie tussen jouw innerlijke subpersoonlijkheden of interne saboteurs. Je kunt daarover meer lezen bij bijvoorbeeld een Perfectionisme en Controle Reading en een Medicijnwiel en Akasha Reading.

Ook over jouw binnenwereld krijg je informatie te horen tijdens deze Online Reading, dus bijvoorbeeld over de communicatie tussen jouw innerlijke saboteurs

Tijdens een Communicatie, Presentatie en Zichtbaarheid Reading kan ik ook voor je readen hoe jij met de verwachtingen van de buitenwereld over jouw presentatie omgaat.

Boek direct jouw Communicatie, Presentatie en Zichtbaarheid Reading!
Open de agenda

Oude en nieuwe bronnen van ergernis, verlegenheid
of angst

Hierboven las je het woord oergevoel. Bij het beleven van communicatie, presentatie en zichtbaarheid kunnen inderdaad heel oude oerangsten in het spel zijn, die zo ongeveer in ons DNA zijn gegraveerd.

Het kan ook gaan om verstorende familie-energieën of omgevingsinvloeden die specifiek voor jou gelden. Voorbeelden hiervan zie je als je leest over een Familie Reading of over een Gidsen en Begeleiders Reading. Wie-weet waren er woorden van juffen of meesters op school die jou ooit erg hebben gekwetst, waardoor je jouw vrijheid beknot voelde om vrijuit te zeggen wat je van iets vond. Of je sloeg helemaal dicht toen je als kind een liedje moest zingen op een verjaardag. Of er was een vriend of vriendin die iets vreselijk naars tegen jou zei, wat je nooit bent vergeten.

Dus de ergernis, verlegenheid of angst die iemand vandaag de dag voelt tijdens het communiceren met een totaal andere persoon, kan een spook zijn uit een ver verleden. Pijnlijke herinneringen en oude gevoelens worden in een milliseconde opeens weer opgeroepen (“getriggerd”). Hoe dit werkt, kun je ook lezen bij de Trauma Reading.

Verlegenheid: in het nu, of gebaseerd op iets uit het verleden?

Pijnlijke herinneringen en oude gevoelens kunnen in een milliseconde worden “getriggerd”. De ergernis, verlegenheid of angst die jij voelt tijdens de communicatie met iemand, kan dus een spook zijn uit een grijs verleden

Daarnaast kan het vanzelfsprekend ook zo zijn dat de communicatie die je meemaakt in het hier en nu gewoon een ergernis oproept, bijvoorbeeld door een gebrek aan respect van de ander naar jou toe.

Reageren vanuit je buik

Opeens kan iemand er niet meer tegen en ontploft dan. Vaak wordt de communicatie tussen twee (of meerdere) mensen dan keihard of zelfs gemeen en onbeschoft. Een vulkaan van emoties barst uit, en dat triggert dan ook weer een emotionele reactie bij de ander.

Een woordenwisseling is daarmee eigenlijk een emotie-uitwisseling. De plausibele argumenten en de compleet onredelijke verwijten die heen en weer vliegen kunnen flink verschillen, maar vaak worden beide partijen tijdens een ruzie gegrepen door een vergelijkbare emotie in de onderbuik. Veelal gaat dat over onderwaardering, miskenning, koppigheid, niet-gezien worden, verdriet, jaloezie, schaamte, frustratie, angst, boosheid. Eigenlijk spiegelen twee mensen elkaar dan. En zie dan nog meer eens uit het conflict te komen. Als de vulkaan van emoties het heeft overgenomen van het verstand, wordt dat niet makkelijk. Dat kan elke mediator, politie-agent of advocaat bevestigen. En eigenlijk iedereen die wel eens een mens is tegengekomen… 😉

“Een woordenwisseling is eigenlijk een emotie-uitwisseling.”

Onderwaardering, miskenning, koppigheid, niet-gezien worden, verdriet, jaloezie, schaamte, frustratie, angst, boosheid: als de vulkaan van emoties uit de onderbuik het overneemt van het verstand, is het niet makkelijk om uit een conflict te komen

Reageren vanuit je hoofd

Wat ook kan, is dat we veel te veel in ons hoofd gaan zitten. Alles wordt dan heel rationeel en de passie en het gevoel zijn erg ver te zoeken.

We kennen allemaal wel van die saaie, zomperige, nadenkerige, traag-polderende vergaderingen, waarbij de niet-daadkrachtige cirkelredeneringen keer op keer herhaald worden. Alle vergadertijgers zijn doodmoe na afloop, terwijl er toch geen enkele fysieke inspanning is geleverd!

Tussen twee sterke koppen koffie door, en tijdens een toiletbezoek ter ontsnapping, denk je dan misschien: “We hebben toch niet alleen een hoofd aan ons lijf?”

Je kent wel van die saaie, zomperige, nadenkerige, traag-polderende vergaderingen die in cirkeltjes rond gaan.

Als we te veel in ons hoofd gaan zitten, dan vergeten we ons lichaam en zijn de passie en het gevoel weg

“Zou de voorzitter niet beter eventjes een leuke dans of een yoga-oefening met ons allemaal kunnen doen, voordat we verder gaan?” Nederland is welvarend geworden onder andere door veel te polderen, maar wat kunnen we van al dat polderen genoeg hebben, bij tijd en wijle.

Uitsluitend reageren vanuit je hoofd is óók een doodlopende weg

Communicatie vanuit je hart

Er bestaat ook een andere manier om te communiceren. Daarbij komt niet alles vanuit de vurige vulkaan die we allemaal in onze onderbuik voelen sluimeren (die ook zeker een functie heeft!), en worden we ook geen saaie, passieloze talking heads die eenzijdig opereren vanuit de ratio (die ook zeker zijn functie heeft!). Wanneer je in verbinding komt met je hart, wordt de communicatie met andere mensen heel anders. Zuiverder, liever, opener, aardiger, eerlijker, gelijkwaardiger.

Als het lukt om in je hart te komen en te blijven tijdens het communiceren met een andere persoon, voel je meer liefde voor jezelf én meer liefde voor die ander en lukt het je ook om dat te tonen. Dat is een heel bijzonder gevoel. Opeens lukt het dan wel om elkaar te begrijpen en om samen te werken.

Boek direct jouw Communicatie, Presentatie en Zichtbaarheid Reading!
Open de agenda

Doen jullie er dan ook nog een vleugje humor bij, vanuit je buik en vanuit je hoofd, dan wordt de samenwerking nóg beter.

Wanneer je in verbinding komt met jouw hart, dan verandert de communicatie met iemand anders. Het communiceren wordt zuiverder, liever, opener, aardiger, eerlijker, gelijkwaardiger

In cursussen over geweldloze communicatie komt naar voren dat we alleen écht empathisch met de ander kunnen zijn, als we volledig AANWEZIG zijn. Empathie tonen is niet hetzelfde als medelijden tonen of elkaar verstandelijk begrijpen. Oprechte empathie uiten gaat over werkelijk aanwezig zijn met de ander, vanuit jezelf. Wil je meer weten over de weg om meer in je hart te komen? Lees dan ook eens verder bij een Passie en Liefde Reading.

Oprechte empathie tonen gaat over echt aanwezig zijn met de ander, vanuit jezelf

De reis naar je hart kan soms een leven lang duren. Een Communicatie, Presentatie en Zichtbaarheid Reading kan je helpen om die reis leuker te maken en ook wat te versnellen. De Reading kan eventueel worden gecombineerd met een Healing (meer lezen? Zie: Reading en Healing). Als reader en als mens ken ik alle drie de vormen van communicatie die ik hierboven beschreef (buik, hoofd en hart) heel goed. Een Reading mogen meemaken vanuit het hart, met alle informatie die daarbij bovenkomt, is een geschenk voor zowel de readee als de reader.

Een Communicatie, Presentatie en Zichtbaarheid Reading kan je helpen om de reis naar jouw hart leuker te maken en te versnellen

Zichtbaarheid…

YouTube video

Joe Weston – Respectful Confrontation

YouTube video

King Curtis & The Kingpins – Memphis Soul Stew

(King Curtis PRESENTS The Kingpins to the audience)

Boek hier jouw Communicatie, Presentatie en Zichtbaarheid Reading

Selecteer de datum en tijd van jouw Online Reading hieronder

Wil je liever een Reading in mijn praktijk boeken? Klik dan hier.