JOEPIE, alles begint weer! / OH NEE, alles begint weer!

The dream is over

“ELJA, THE DREAM IS OVER!” zei een Spaanse vriend van mij eens gekscherend in gebroken Engels tijdens het afscheid. Het was na een vakantie met veel gereis en veel gefeest, en hij wist dat hij de volgende dag zelf ook weer keihard aan de slag moest. Hij lachte er bij als een boer met kiespijn…

Weinig mensen ontkomen aan een katerig gevoel na de zomervakantie. Of je wilt of niet: alles begint weer. Je baan, je verplichtingen, de regen, de wind. En de wekker gaat weer genadeloos af ’s morgens vroeg.

Geen gemijmer en gedagdroom meer met een wijntje aan een tropisch strand, in een romantisch huisje in de bergen, of op een gezellige camping.

Gelukkig met jezelf, je partner, je baan, je huis… je leven?

Even wat kleine opstartproblemen in september en dan is alles weer okee met je? Dan heb je geluk en dan hoef je misschien ook niet meer verder te lezen…

Maar duurt het katerige gevoel langer, dan is er wellicht toch meer aan de hand…

Wetenschappelijk onderzoek levert aanwijzingen op dat vakantie helpt om stress en angst te verminderen. Andersom kun je je dus ook afvragen of de ratrace waar we soms in zitten in Nederland, de dagelijkse ratrace vol vergaderingen, planningen en binnenkomende telefoon-notificaties, stress en angst verergert.

Dat de after zomervakantie-kater grote gevolgen kan hebben, blijkt bijvoorbeeld uit het feit dat elk jaar verreweg de meeste scheidingen in de maand september in gang worden gezet. (bron: https://www.gecertificeerdemediators.nl/blog/studie-besluit-te-gaan-scheiden-valt-vaakst-na-zomervakantie/ )

Het zou goed zijn om uit te zoeken hoe dat komt. Misschien heeft het ermee te maken dat een (lange) vakantie je routines onderuit haalt? Tijdens een vakantie heb je tijd om na te denken en na te voelen of je nog wel echt gelukkig bent. Met jezelf en, indien van toepassing, met je partner, je baan, je huis… je leven.

Niet gelukkig? Doe er wat aan!

Als je ongelukkig bent, een gevoel van onbehagen hebt dat maar niet overgaat, doe er wat aan!

Makkelijk praten, maar wát dan?   🙁

Je zou eens een (Online) Reading kunnen overwegen. Een (Online) Reading gaat je ongetwijfeld op het spoor zetten van dingen die beter bij jou passen.

Niet dat het per sé de bedoeling is dat jij gaat verhuizen, scheiden, van baan wisselen, een wereldreis maken, emigreren, of wat niet al. Die beslissingen zijn heel persoonlijk. Maar een Reading kan je wel helpen om dichter bij jouw intuïtie en gevoel te komen, zodat jij goed kunt voelen en bedenken wat JIJ nu wilt. En kunt horen wat er bij jou speelt, ook op spiritueel en emotioneel niveau.

Meer weten?

Wil je meer weten, neem dan eens een kijkje bij:

Mijmeren en dagdromen

En vergeet ook vooral niet om lekker te mijmeren en te dagdromen, zoals de dame op de foto hiernaast, uitkijkend op de baai. Of zoals de mevrouw helemaal bovenaan dit blog op de schommel doet, terwijl zij de zee bekijkt vanaf een tropisch strand.

Nergens een baai of een tropisch strand in de buurt? Nou, mijmeren en dagdromen, dat kan gelukkig overal…

Over wat is en wat nog zou kunnen komen. In jouw leven.

Jouw unieke leven…

Laat de eerste reactie achter