“Ik ben gek op mijn kinderen, ik kan ze wel opvreten!!”

Achter het behang geplakt?

Bovenstaand citaat is van een Nederlandse schrijver, maar ik kan me niet herinneren wie het was en internet biedt dit keer geen uitkomst. Nou ja, de strekking is in ieder geval duidelijk: je kunt gek op je kinderen zijn, maar af en toe kunnen de meeste ouders hun kinderen ook wel achter het behang plakken.

Maar zijn kinderen dan echt zo lastig? Of doen ouders soms ook dingen die het leven van kinderen moeilijker maken? In elk geval is het zo dat kinderen reageren op gedrag van volwassenen. Door dat gedrag na te doen, of juist af te wijzen of belachelijk te maken. Ook zijn kinderen, of ze nu jonger of al wat ouder zijn, vaak erg goed in het provoceren van hun ouders omdat ze haarfijn aanvoelen waar de zwakke plek zit bij hun vader of hun moeder.

Hoe kan een Ouder en Kind Reading je helpen om jouw kind beter te begrijpen?

Ten eerste is het goed om op te merken dat een Ouder en Kind Reading niet alleen over problemen tussen een ouder (of twee ouders) en hun kind zou moeten gaan. Het is juist ook de bedoeling om te beseffen hoeveel kinderen van ouders (kunnen) leren en ook andersom: hoeveel jij als ouder wel niet van je kind kunt leren. De originele, creatieve én intuïtieve manier waarop baby’s, peuters en kleuters de wereld zien, laat volwassenen vaak lachen maar laat hen ook opnieuw nadenken over hoe dingen in de “grote-mensen-wereld” zijn geregeld.

Op de webpagina van Online Reading (bijvoorbeeld op Wat is een Online Reading? of bij een Relatie Reading) kun je uitgebreid lezen over wat ik bedoel met thematiek en levensthema’s.

Ouders en hun kinderen hebben, op de één of andere manier, vergelijkbare thematiek. Als je kinderen hebt – dat kan als biologische ouder zijn, maar ook als opvoeder/verzorger -, dan is het leven een soort van (spirituele) ontdekkingsreis die je doormaakt samen met je nageslacht of de kinderen waarvoor je zorgt.

Kinderen die dingen heel anders doen dan hun ouders, of hartstikke rebels en tegendraads zijn, hebben uiteindelijk toch juist veel thema’s die ergens vergelijkbaar zijn met de thema’s waar hun ouders mee worstelen.

In een Ouder en Kind Reading kunnen zowel iets oudere kinderen en pubers worden geread, als (heel) jonge kinderen.

Als je een Ouder en Kind Reading aanvraagt, dan kan het gebeuren dat een kind op spiritueel en praktisch niveau heel anders over een opvoedingskwestie denkt dan jijzelf, de ouder die de Reading aanvraagt. Dat kan heel grappig zijn, maar soms ook best confronterend.

Ben jij zelf het kind? En wil jij een Reading hebben over de band tussen jou en jouw ouders, of met één van jouw ouders? Dan kun je het beste een Familie Reading reserveren.

Hoe vind je snel informatie voordat je beslist om de (Online) Reading te boeken?

Hier zijn de rechtstreekse links waarop je kunt klikken om verder te lezen over deze twee Readings:

Laat de eerste reactie achter